Concert pascal
MOPAN Suceava

În peisajul, şi aşa „colorat” al fotbalului românesc, în ultimele decenii s-au petrecut „fenomene” cel puţin „interesante”. Au dispărut multe nume mari de odinioară precum Progresul, Jiul, Corvinul, iar altele ca UTA, FC Argeş sau farul au intrat în anonimat. Să nu mai vorbim de „U” Craiova, care nu se ştie unde este sau de Poli Timişoara care cumpără locuri de la AEK sau Recaş.
În acest răstimp au apărut nume noi, unul dintre ele fiind Unirea Urziceni, fostă campioană, care după ce a jucat la Glasgow, Stuttgart şi Liverpool, acum nu mai evoluează nici la Lehliu Gară! Au mai fost Brăneşti, Otopeni, Mioveni şi mai nou… Damila Măciuca!
Printre aceste „apariţii” meteorice şi-a făcut intrarea şi o mică grupare din Bucovina numită FC Pojorîta. După un meci de baraj cu Viitorul Târgu Frumos, meci câştigat cu mari emoţii, gruparea din Pojorîta a acces în Liga a III-a.
La Pojorîta s-a jucat fotbal de prin 1950, când Foresta era patronată de fabrica de cherestea. Jucau pe atunci Gheorghe Spătaru, fraţii Gaiduş, Ştefan Zlevoacă, Guragata, Gerhard Loy, Constantin Catană şi mulţi alţii care acum nu mai sunt printre noi. Echipa evolua în campionatul raionului Câmpulung alături de echipe precum Feroviarul şi Seringa din Câmpulung Moldovenesc şi Forestierul Moldoviţa. În 1959, formaţia din Pojorîta a fost la un pas de promovare în divizia B, dar a pierdut la baraj 0-5 cu Dinamo Suceava.
După 1960, Foresta Pojorîta a devenit echipa Voinţa şi mai apoi Sportul Muncitoresc, aici jucând Vasile Codreanu, Vasile Bosancu, Mihai Rebega, Mircea Pascariu, Ion Bedrule, Miahi Erhan sau Viorel Bota.
În anii 70, o parte din jucătorii din Pojorîta au fost şcoliţi la Liceul de Fotbal din Bacău, Ilie Canişag, fraţii Cîrloţan sau Vasile Lehaci, sportivi care au revenit apoi la „vatră”.
După 1990, FC Pojorîta a evoluat în liga a V-a şi a IV-a. După 2000, formaţia s-a aflat mai tot timpul în plutonul fruntaş, dar nu a „atacat” promovarea într-un eşalon superior din cauza dificultăţilor financiare.
Odată cu anul 2012, „echipa” condusă de primarul Bogdan Codreanu, viceprimarul Vladimir Cîrloanţă şi Consiliul Local Pojorîta au luat lucrurile în serios şi la finele sezonului competiţional 2012-2013, formaţia s-a clasat pe primul loc în Liga a IV-a cu 74 de puncte, la 17 puncte distanţă de locul secund.
FC Pojorîta nu s-a oprit aici şi a câştigat şi barajul de la Dorohoi promovând în Liga a III-a, competiţie aflată sub patronajul FRF.
Echipa a fost condusă de pe banca tehnică de profesorul Dan Mîndrilă, susţinută din toată inima de administratorul bazei sportive Vasile Bosancu şi preşedintele Aurel Murariu.
Din lotul formaţiei FC Pojorîta au făcut parte jucătorii: Nicolae Acsinte, Petru Rotariu, Valentin Moroşan, Aurel Prundeanu, Gioni Tivodar, Iulian Sîrbu, Bogdan Botezatu, Andrei Aieonoaie, Bogdan Stroia, Alexandru Tomco, Alin Iftimie, Ilie Cornel, Bogdan Jescu, Vlad Nuţu, Petru Movileanu, Ion Nemeş, Irimia Andrei, Marius Bosancu, Alexandru Ruxandar, Nicolae Lazăr, Ciprian Ioniţă şi Michael Chelariu.
Alături de Consiliul Local Pojorîta o contribuţie extrem de importantă au avut şi sponsorii Nicolae Troaşe, director general la SC „Calcarul” SA Pojorîta, Fanuc Gherman, Dănuţ Raia, Cătălin Gemenar, Gheorghiţă Cosovan, Florin Erhan, Alin Ungur, Gheorghe Pintescu, Ilie Grigorean, Petrică Pintescu, Dan Bădăluţă, Vasile Frîncu, Vasile Vlăduţ Gherman, Doru Flocea, Nicu Giosan, Vasile Pîrlac, Gheorghiţă Balan, Ioan Cozariuc şi Pensiunea „Floare de Crin”.
Echipa FC Pojorîta va disputa meciurile din cadrul seriei I a Ligii a III-a pe terenul din localitate care va fi disponibil din 20 iulie.
Primarul localităţii FC Pojorîta, Bogdan Codreanu, ţine să mulţumească autorităţilor judeţene şi tuturor celor care au fost alături de echipă în campania promovării şi speră că-i va avea alături şi în eşalonul trei al fotbalului românesc, acolo unde echipa doreşte să se menţină cât mai mult timp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava