Concert pascal
MOPAN Suceava

În jur de 1.000 de angajaţi din domeniul forestier şi din industria mobilei din judeţul Suceava au desfăşurat luni un marş de protest pe traseul Metro-Palatul Administrativ nemulţumiţi fiind de faptul că Direcţia Silvică Suceava a demarat o nouă licitaţie de masă lemnoasă în aceleaşi condiţii ca precedentele, boicotate de ei, deşi se află în negocieri cu Guvernul care le-a promis în urma protestelor de săptămâna trecută de la Bucureşti că va rezolva problema.

Oamenii reuniţi în Asociaţia Forestieră Bucovina acuză Romsilva că a majorat cu 300% preţul minim de pornire la licitaţiile de vînzare a masei lemnoase, activitatea din domeniul forestier fiind practic sistată în prezent.

Vicepreşedintele Asociaţiei Forestiere Bucovina, Ciprian Muscă, a declarat că Direcţia Silvică Suceava ar fi trebuit să aştepte rezultatele negocierilor dintre forestieri şi Guvern şi după aceea să demareze o nouă licitaţie. El consideră că licitaţia ar trebui anulată pentru că oricum forestierii suceveni o vor boicota.

Imnul naţional la fanfară

« Motivul mitingului a fost anunţarea de către Direcţia Silvică Suceava a unei noi licitaţii. Noi am organizat la Bucureşti un protest masiv al întregului sector forestier şi al industriei mobilei. În timp ce ne deplasam la Bucureşti Direcţia Silvică Suceava anunţa licitaţia. Corect ar fi fost ca Direcţia Silvică să aştepte rezultatele negocierilor pe care noi le-am avut la Guvern şi ulterior să vină cu o nouă licitaţie. Licitaţia anunţată este în aceleaşi condiţii de preţ, aceleaşi condiţii contractuale ca celelalte. Dacă nu am cumpărat de două ori nu văd cum am cumpăra  a treia oară », a declarat Muscă.

Protestul forestierilor suceveni a fost unul extrem de zgomotos. Ei au venit însoţiţi de o fanfară care a avut un repertoriu divers de la marşuri funebre până la imnul naţional şi celebrul cântec patriotic «Noi suntem români ».

Sicriu şi cruce pentru industria forestieră

Oamenii au scandat din toţi rărunchii lozinci precum «Afară cu hoţii din ţară » şi « Jos mafia » şi au suflat la greu în vuvuzelele din dotare.

Protestatarii au avut în dotare un sicriu şi o cruce pe care era scris «sectorul forestier » şi « industria mobilei » îngropând în mod simbolic cele două ramuri ale economiei.

Ei au purtat de asemenea zeci de pancarde cu mesaje gen « Romsilva=Mafia lemnului », „Unde eşti tu Ţepeş Doamne/Că Guvernul nostru doarme”, „Noi vrem să muncim nu să cerşim” sau „Jos dictatura Romsilva”. Mai mulţi forestieri au pichetat luni sediul Direcţiei Silvice Suceava acolo unde s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Reprezentanţii Asociaţiei Forestiere Bucovina au purtat discuţii cu conducerea Direcţiei Silvice Suceava în urma cărora noua licitaţie de vânzare a masei lemnoase a fost anulată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava