Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociaţia “Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina” a iniţiat o acţiune de protest faţă de tăierea teilor de pe bulevardul George Enescu şi strada. Universităţii din Suceava. Acţiunea a demarat sâmbătă 21 februarie, şi constă în adoptarea de către voluntarii organizaţiei sau de către cetăţeni a arborilor care urmează să fie tăiaţi sau relocaţi. Astfel, fiecare voluntar transmite o imagine cu arborele adoptat, pe baza căreia GEC Bucovina emite un “certificat de adoptie”.

Acţiunea va continua şi în cursul zilei de duminică, 22 februarie.

Secretarul general al GEC Bucovina, Beatrice Stefanescu, a spus că anul viitor, în februarie 2016, voluntarii care au adoptat arbori vor verifica dacă Primăria şi-a respectat promisiunea de a replanta sau de a readuce arborii pe locul unde se află acum. “Adresăm domnului Ion Lungu, primarul Sucevei, şi colegilor săi din Primărie, provocarea de a ne revedea peste un an. Atunci vom putea cu toţii constata modul de îndeplinire a promisiunilor dlui Primar privind refacerea zonelor verzi reprezentate de cei 70 de arbori afectaţi de lucrările de extindere a parcărilor auto. Acţiunea noastră este un exerciţiu sucevean de democraţie participativă şi de implicare a societăţii civile în monitorizarea aplicării deciziilor autorităţilor publice locale. Cei care doresc să ni se alature, sunt bineveniti”, a spus Beatrice Stefanescu.

Protest organizat de GEC Bucovina pentru salvarea teilor de pe bulevardul George Enescu si str. Universităţii, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava