MOPAN Suceava

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, a declarat că reprezentanţii PSD şi PNL din Consiliul Local au depus un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care se propune înfiinţarea „Parcului Industrial Bucovina”. Donţu a spus că parcul ar urma să fie amenajat în apropierea SC Termica SA, pe o suprafaţă de teren de circa 150 de hectare. El a arătat că pentru acest proiect  au semnat, în trecut, 10.000 de suceveni care susţin înfiinţarea unui astfel de parc industrial. „Proiectul vizează crearea de noi locuri de muncă în Suceava. Vedem acest proiect ca o zonă de facilităţi pentru investitori şi pentru creşterea numărului de locuri de muncă stabile”, a spus Donţu. Liderul PSD Suceava a precizat că potrivit proiectului, firmele care vor investi în acest parc industrial al urma să beneficieze de scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale pe o perioadă de la 3 la 5 ani. „Având în vedere că legislaţia privind facilităţile nu este una generoasă şi că legislaţia privind parcurile industriale are abrogată partea de facilităţi, avem numai facilităţile privind trecerea terenurilor din circuit agricol într-un circuit industriale. Practic trebuie să ne bazăm pe municipiul Suceava şi pe facilităţile pe care le poate acorda primăria. Considerăm că acest proiect este unul viabil şi din perspectiva faptului că putem să accesăm fonduri europene pentru atragerea de bani pentru investiţii”, a explicat Ovidiu Donţu. El a mai precizat că în proiectul de hotărâre se propune înfiinţarea unei comisii care să analizeze care va fi impactul asupra bugetului local a facilităţilor cu privire  la plata impozitelor şi taxelor locale acordate viitorilor investitori.

 

Cornel Grosaru, responsabilul proiectului

 

De asemenea, vicepreşedintele PSD Suceava, Cornel Grosaru, a declarat că firmele care vor investi în viitorul parc industrial vor avea acces atât la utilităţi, cât şi la calea ferată şi la reţeaua de drumuri de acces. „Avem deja o inimă care pulsează. Se numeşte Termica. Nu vorbim despre salvarea acestei societăţi, ci mai degrabă despre salvarea oraşului Suceava. Termica are o serie de facilităţi de care ar putea beneficia viitorii investitori şi vorbim aici de gaz metan, energie electrică, aburi, apă, o staţie de tratare şi ateliere de reparaţii. Toate acestea pot deservi un parc industrial”, a declarat Grosar. El a spus că Suceava are un avantaj comparativ cu celelalte regiuni din ţară, şi anume „tradiţiile în relaţia dintre vest şi est”. Cornel Grosaru spune că printre investitorii în viitorul parc din Suceava s-ar putea număra şi firme din Estul Europei, din ţări „care acum sunt în creştere din punct de vedere al banilor”.

 

Nechifor: „Azi arătăm că USL are o strategie de dezvoltare a judeţului care capătă contur”

 

Proiectul de înfiinţarea a unui parc industrial în Suceava este susţinut şi de liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, acesta declarând că astfel de proiecte au fost realizate în mai multe zone din ţară, cel mai bun exemplu fiind cel din localitatea Jucu, din judeţul Cluj. Nechifor spune că în urma sondajelor făcute de PSD, sucevenii îşi doresc cel mai mult creşterea numărului de locuri de muncă, problemă care s-ar rezolva prin înfiinţarea unui parc industrial. Nechifor a spus că în ultimii ani o mare parte din spaţiile industriale din Suceava au fost transformate în centre comerciale sau în restaurante, motiv pentru care s-a constatat şi o reducere semnificativă a locurilor de muncă. „Azi arătăm că USL are o strategie de dezvoltare a judeţului care capătă contur. Şi acelaşi tip de aranjament tehnico-financiar încercăm să-l gândim pentru toate localităţile urbane importante”, a spus Nechifor.

 

 

PSD şi PNL au depus un proiect pentru deschiderea „Parcului Industrial Bucovina”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava