• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

PSD Suceava a transmis astăzi un comunicat de presă în care îi răspunde deputatului PNL de Suceava, Ioan Balan, cu privire la acuzaţiile aduse alianţei PSD-ALDE în privinţa învăţământului. Social democraţii suceveni au arătat că se poate constata că în ultima vreme deputatul Ioan Bălan se pricepe la tot și la toate. „Asta n-ar fi rău dacă ar fi și adevarat. Ultima găselnița a deputatului PNL – PD-L, pentru a se face remarcat este învățământul. După ce a finalizat problematica transporturilor, a autostrăzilor, a pensiilor etc. dnul deputat a trecut pur și simplu la învățământ . Dacă ar fi bine intenționat ar fi îmbucurător interesul arătat de domnul deputat Ioan Bălan pentru educație.  Orice om politic și orice cetățean trebuie să pună educația pe primul loc, pentru că acest domeniu este, fără îndoială, cel mai important pentru viitorul unei țări. Ne-am fi bucurat și mai mult dacă domnul deputat Ioan Bălan ar fi fost un real model pentru alegători și ar fi arătat același interes față de școală și în alte momente ale existenței sale în calitate de parlamentar. A se vedea momentul și modul în care a fost trecută Legea Educației Naționale nr.1 din ianuarie 2011”, se arată în comunicatul PSD Suceava.

Social democraţii suceveni au spus ar fi fost mulţumiţi dacă „vocea domnului Bălan” ar fi fost la fel de puternică în perioada 2010-2012, pentru apărarea învățământului, atunci când cadrelor didactice și nedidactice li s-au diminuat salariile cu 25%, când orice investiție în infrastructura școlară a fost sistată, când numărul de angajați necalificați de la catedră era mai mare ca în momentul de față, când efectiv educația a fost scuipată în față și umilită de vechiul PDL, partid din care onorantul coleg provine. „Afirmațiile dumnealui ne arată încă odată că putem scoate PDL-ul din politică, dar nu-l putem scoate din sângele membrilor săi, convertiți peste noapte în PNL-iști. Afirmăm asta pentru că PDL-ul a fost specialist în discursuri și mai puțin în fapte.
În altă ordine de idei, trebuie să subliniem faptul că în acea perioadă, multe cadre didactice calificate au trebuit să se reorienteze în carieră, căutând cu predilecție să se angajeze în mediul privat, pur și simplu pentru a reuși să-și întrețină familiile, să-și plătească ratele, să simtă că valorează ceva în societate și că nu muncesc degeaba. La momentul respectiv, învățământul nu mai era deloc un domeniu atractiv, ori guvernarea PSD a reparat asta prin măsurile luate ulterior. Efectele se vor vedea peste câțiva ani când învățământul se va confrunta cu criza de personal similară celei din sănătate”, se mai spune în comunicatul PSD de Suceava.

PSD Suceava: „Până să arunce cu piatra, mai degrabă ar pune mâna pe telefon să se informeze, în primul rând chiar de la colegii dumnealui”

Social democraţii au amintit că Ioan Bălan a vorbit despre cele 2.500 de școli promise în campania electorală de PSD. „Este adevărat, ne-am asumat acest lucru în programul de guvernare, doar că trebuie să-i amintim distinsului nostru coleg că programul de guvernare a fost gândit pe o perioadă de 4 ani, iar acum suntem abia la jumătatea lui. Așa că până să arunce cu piatra, mai degrabă ar pune mâna pe telefon să se informeze, în primul rând chiar de la colegii dumnealui, primarii PNL-iști, ce fonduri au primit prin Programul PNDL 2, pentru reconstrucția, construcția sau renovarea de unități școlare în comunele pe care le conduc, apoi să sune la Ministerul Dezvoltării Regionale și Adminstrației Publice pentru a vedea situația pe țară a alocării fondurilor pentru astfel de investiții. Sperăm că după ce face acest demers să aibă din nou o ieșire publică în care să ne spună cum stau lucrurile în mod real, pe cifre, asigurându-l că și noi vom face rost de cifrele pentru investiții în infrastructura școlară din perioada PDL-ului. În final, am dori să-i transmitem distinsului nostru coleg că orice discuție în privința învățământului este foarte bine-venită, dar ar fi de-a dreptul extraordinară dacă pe lângă critici mai mult sau mai puțin fondate, ar veni cu soluții acolo unde este nevoie de ele. Nu trebuie să uităm că în primul rând lucrăm împreună pentru România, indiferent de partidul politic din care provenim. Pe lângă asta, apreciem faptul că puțină modestie nu strică și că domnul deputat Ioan Bălan poate da lecții cel mult în afaceri, în construcția de parcuri lângă vegetații forestiere, în amenajarea de terenuri de sport în pantă, dar în privința învățământului, poate ar fi mai înțelept să se abțină”, se arată în finalul comunicatului de presă transmis de PSD Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava