Social democrații suceveni au dat asigurări că actualul Guvern PSD nu va închide nici un spital din județul Suceava. „Observăm în ultima vreme că PNL este asemeni personajului dintr-o celebră poveste a lui Ion Creangă, care văzând drobul de sare pe cuptor, începe să se vaite că este posibil ca acesta să cadă. Ultima văicăreală e cea legata de, vezi doamne, strategia Ministerului Sănătății pentru a închide spitale în județul Suceava”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Suceava.
Potrivit aceleiași surse, spitalele de care se face vorbire sunt în subordinea autorităților locale și ministerul nu poate închide ceva ce nu îi aparține. „Permanenta preocupare a Ministerului Sănătății este ca împreună cu autoritățile tutelare să se identifice soluții prin care fiecare spital să ofere cele mai bune servicii medicale comunității. Se dorește eficientizarea spitalelor și nu închiderea lor.
În strategia Ministerului Sănătății invocată de PNL nu apare ca soluție închiderea vreunui spital din județul Suceava. Proiectul Masterplanului pentru Regiunea Nord Est, este un instrument de lucru elaborat în urma unui audit extern realizat de o firmă agreată de UE și este, în fapt, un instrument obligatoriu pentru finanțarea investițiilor în sistemul de sănătate, de către Uniunea Europeană, în următorul exercițiu financiar european”, au transmis social democrații suceveni.
PSD Suceava a mai anunțat că Masterplanul este o bază de discuții și din acest motiv, pe 25 februarie, la Iași, sunt invitate autoritățile locale și județene alături de responsabilii guvernamentali să se așeze la aceeași masă și să stabilească împreună strategia de dezvoltare a unităților spitalicești pe termen mediu și lung.
„Indiferent însă de discuțiile purtate subliniem faptul că autoritățile locale și județene vor avea ultimul cuvânt legat de modul cum vor funcționa spitalele.
Știm foarte bine dictonul conform căruia cine vrea să facă ceva caută mijloace, iar cine nu vrea, caută scuze! Ceea ce vedem deja e cum PNL Suceava caută scuze!”, se mai spune în comunicatul de presă al social democraților suceveni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava