Parlamentarii PSD de Suceava au transmis astăzi un comunicat prin care îi acuză pe unii dintre senatorii şi deputaţii suceveni din actuala coaliţie de guvernare că au votat contra dezvoltării judeţului. În comunicat se arată că la adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021, parlamentarii din partidele aflate la guvernare au votat „împotriva sucevenilor având pe buze aceeași retorică de campanie în care spun că ei pun accentul pe dezvoltare”.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă transmis de Grupul parlamentarilor PSD Suceava:

„Actuala putere a adoptat săptămâna acesta Bugetul Austerității, buget care va întoarce în timp România și va genera inegalitate socială, dezechilibre economice, sărăcie. Chiar dacă propaganda PNL-USR-UDMR încearcă să-l prezinte ca pe un buget al dezvoltării, realitatea ne arată că tocmai Ministerul Dezvoltării primește cu peste 7 miliarde de lei mai puțin ca anul trecut, aceasta fiind doar o dovadă că nu-i interesează sub nici o formă progresul țării. Nu mai vorbim despre bugetul Educației sau al Sănătății, bugete care sunt sub orice critică.

Minciuna lor are picioare scurte și ca să discutăm la obiect luăm numai cazul Sucevei unde, unii parlamentari din actuala coaliție de guvernare, au votat contra dezvoltării județului. Cel mai la îndemână exemplu este cel al centurii Fălticeniului unde deputatul Ciornei Radu Tudor de la USR, care clamează că principala sa activitate la București constă în a rezolva problemele de infrastructură ale județului, a votat împotriva amendamentului care prevedea bani pentru realizarea acesteia. La fel a votat și deputatul PNL Bogdan Gheorghiu, actual ministru al Culturii. În aceeași chestiune, așa zisul senator de Fălticeni, Gheorghiță Mîndruță, de la același USR, s-a abținut de la  vot, această abținere reprezentând în fapt tot un vot împotriva realizării centurii Fălticeniului. Cu privire la acest subiect senatorul Cadariu nici nu s-a catadicsit să voteze, în schimb a votat împotriva banilor alocați pentru deschiderea spitalului de la Fălticeni, precum și împotriva altor amendamente care ar fi contribuit la dezvoltarea mai multor localități din județul nostru. Iar acestea sunt doar câteva exemple despre cum votează unii aleși ai actualei puteri, care cică reprezintă interesele sucevenilor în Parlamentul României.

Din pacate, domniile lor votează împotriva sucevenilor având pe buze aceeași retorică de campanie în care spun că ei pun accentul pe dezvoltare. Or politica este și despre fapte, nu despre vorbe. Iar faptele lor, concretizate în voturile date, demonstrează că județul nostru și interesele sucevenilor nu se află pe agenda unora dintre parlamentariii de la PNL și USR Suceava”.

Grupul parlamentarilor PSD de Suceava

PSD Suceava: Unii parlamentari suceveni din coaliţia de guvernare au votat contra dezvoltării judeţului, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava