Social democrații suceveni consideră că actualii lideri ai PNL Suceava sunt singurii vinovați pentru întârzierile care au apărut în finalizarea construcției conductei de gaz de la Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei. PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care face aceste precizări, după ce senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, i-a acuzat pe social democrați că „au pus cruce” investiției în construcția conductei de gaze naturale spre Vatra Dornei.

Vă prezentăm în continuare comunicatul complet transmis de PSD Suceava:

Din nou, un senator PNL de Suceava a inundat presa locală, la sfârșitul săptămânii trecute, cu opiniile sale obsesive asupra subiectului extinderii conductei de gaz spre Vatra Dornei. Obsesia pentru rezolvarea acestei probleme importante pentru o parte din locuitorii județului Suceava ar fi lăudabilă dacă s-ar concretiza și prin demersuri realiste, nu doar prin simple exerciții de imagine în presă. Dl. senator își consumă energia doar pentru a-i înșela pe cititorii suceveni și, atingând culmea ipocriziei,  atribuie guvernării PSD vina pentru întârzierea acestui proiect deși, de-a lungul timpului, el, șeful lui de partid și guvernul PDL au fost cei care au obstrucționat direct acest proiect.
Am crezut că atitudinea dumnealui este dictată de o simplă demagogie politică și de ordinul superiorilor din partid. Dar întrebările pe care le ridică ne conving că, deși a fost implicat direct în rezolvarea acestei probleme în calitatea pe care a avut-o la Consiliul Județean Suceava, dumnealui nu poate să înțeleagă realitatea.
El afirmă că în perioada 2012-2017 guvernele PSD nu au emis o hotărâre de guvern pentru scoaterea din fondul forestier a terenurilor necesare acestei investiții. Dacă l-ar fi întrebat pe colegul său de partid, primarul municipiului Vatra Dornei, ar fi aflat că acest lucru nu a fost posibil deoarece abia în vara anului trecut s-a obținut acceptul de la ultimul proprietar de teren din zona forestieră respectivă. Senatorul liberal ridică și probleme de ordin tehnic, precum că s-ar putea avansa doar pe anumite sectoare cu construcția acestei conducte.  Decența l-ar obliga să lase detaliile tehnice pe seama specialiștilor.
Dumnealui acuză PSD chiar și de nerezolvarea  litigiului existent în instanță între Direcția Silvică Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, idee ce subliniază încă o dată ipocrizia liberală care clamează pe la toate colțurile că PSD dorește diminuarea independenței justiției.
Dorim să-i informăm pe suceveni că cei care au împiedicat derularea acestei investiții au fost chiar acești lideri județeni liberali (foști PDL) care, având funcția de ministru al Agriculturii și Pădurilor, nu au aprobat scoaterea din fondul forestier a terenului necesar și care, având funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, au cedat în mod nefiresc conducta de gaze, proprietatea primăriilor sucevene, unei societăți cu capital mixt public-privat Transgaz SA la ordinul guvernului PDL Boc.
Acestei demagogii ieftine și acestei lipse de implicare reală în rezolvarea problemelor parlamentarii social-democrați suceveni le opun demersuri concrete și poartă și în aceste zile discuții cu cei care ar putea determina găsirea unei soluții: reprezentanții Direcției Silvice Suceava și reprezentanții Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, reprezentanții Ministerului Economiei și ai Transgaz.

Departamentul de comunicare PSD

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava