MOPAN Suceava

Social democraţii suceveni au sărit în apărarea protestatarilor din faţa Palatului Administrativ din Suceava, precizând că jandarmii s-ar fi comportat într-un mod brutal atunci când i-au legitimat. Preşedintele PSD Suceava Cătălin Nechifor a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că din informaţiile pe care le are, în cursul săptămânii trecute, jandarmii suceveni i-au legitimat pe manifestanţi „într-o manieră brutală”. „Fac un apel public la jandarmi să-şi facă datoria, dar în limita legii. Am văzut cum jandarmii şi-au permis să-i legitimeze într-o manieră brutală pe cei care protestează, pentru ca apoi să-i furnizeze lui Gheorghe Flutur informaţii legate de persoanele care se află în piaţă la protest. Am văzut ulterior cum o delegaţie selectată atent de către cei care sunt în slujba lui Gheorghe Flutur au fost chemaţi la consultări. Şi vreau să-i asigur pe aceşti protestatari că în ceea ce ne priveşte niciodată nu o să forţăm nota, nu o să facem astfel de abuzuri”, a spus Nechifor.

El a subliniat că pentru a nu se mai repeta astfel de probleme, social democraţii îşi vor intensifica prezenţa alături de protestatarii din faţa Palatului Administrativ, pentru a le asigura acestora o strae de siguranţă şi de normalitate.
Liderul PSD Suceava a precizat că prezenţa social democraţilor alături de manifestanţi va pune într-o situaţie mai defensivă forţele care intervin în acea zonă, de la Jandarmerie şi SRI, până la „alte structuri ale serviciilor”. „Cred că ceea ce am câştigat la Revoluţie, referitor la dreptul de a vorbi liber, de a manifesta şi de a ne exprima public, trebuie garantat cu orice preţ. Şi în acest moment, fragilitatea sistemului democratic din România ne obligă să luăm astfel de măsuri. Ne asumăm categoric prezenţa noastră în piaţă alături de protestatari”, a arătat Cătălin Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava