Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto24 poze în acest set

Sâmbătă, 10 martie 2018, elevii de liceu participați la Olimpiada Națională de Limba Polonă Maternă au susținut proba orală. De asemenea s-au afișat rezultatele finale și a avut loc premierea elevilor. La faza națională a olimpiadei de anul acesta au luat parte 18 elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, pregătiți de profesorii; Maria Ostorvschi-Chachula, Edviga Molner și Tomasz Kobuszewski, precum și 10 elevi de liceu pregătiți de profesorii Małgorzata Kobuszewska și Tomasz Kobuszewski.

Vă prezentăm rezultatele:

La categroria clasei a VII-a locul I l-a ocupat Garbriela Maria Stroca, locul II – Petronela Ancuța Gavliuc, iar locul III – Caterina Beleș, toate de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou. Mențiune a obținut Miguel Markulak, tot din Solonețu Nou.

La categoria clasei a VIII-a cea mai bună s-a dovedit a fi Andreea Sara Beleș din Solonețu Nou, locul II a fost ocupat de Iuliana Anastasia Drozdek, iar locul III – Monika Anelia Marculak, ambele de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului. Mențiunea de la această categorie a fost obținută Veronica Iuliana Vavrici din Solonețu Nou.

La categoria ciclului liceal, la clasa a IX-a locul I l-a ocupat Monica Eugenia Marculeac, locul II – Ana Iulia Drozdek, eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, iar locul III – Daniel Gabriel Iedenac, elev la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava. Dintre elevii clasei a X-a a Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului Justyna Mariana Drozdek a obținut locul I, iar eleva Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” din Suceava Bianca Paula Iedenac locul III. Lucian Ioan Revai de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a obținut mențiune. Clasa a XI-a a fost reprezentată de: Monica Ianinca Baleac – locul II și de Gabriela Drosceac – locul III – ambele eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Pentru participarea la ediția de anul acesta a celei de-a XLVIII-a Olimpiade de Limbă și Literatură Polonă din Varșovia, care va avea loc în perioada 10-14 aprilie 2018, comisia le-a calificat pe elevele de liceu cu cele mai bune rezultate: Marculac Monika Eugenia, Drozdek Ana și Drozdek Justyna, eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Media cea mai mare a Olimpiadei de Limba Polonă Maternă, etapa națională a fost obținută de Drozdek Justyna.

Îi felicităm pe toți participanții la ediția de anul acesta a Olimpiadei Naționale de Limba Polonă Maternă, iar elevelor de liceu care s-au calificat pentru etapa internațională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă din Varșovia le urăm mult succes!

Olimpiada Națională de Limba Polonă Maternă a avut loc la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava . Aceasta a fost precedată de olimpiada județeană care a avut loc pe 17 februarie la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, în urma căreia s-au calificat în total 27 de elevi din clasele VII-XII.

Organizatorul olimpiadei a fost Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Județean din Suceava cu participarea Comitetului Central al Olimpiadei de Limbă și Literatură Polonă din Varșovia și a Uniunii Polonezilor din România.

De buna desfășurare a olimpiadei s-a ocupat Elvira Codrea – consilier al Ministerului Educației Naționale, secretar a fost Cristina Maria Albu – inspector pentru limba polonă la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, iar în componența comisiei, în afară de profesorii de limba polonă din zonă, au intrat și lectorii de limba polonă: Justyna Szczepaniak de la Universitatea București și Dariusz Kasprzyk de la Uniersitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, precum și Wojciech Kaliszewski – reprezentantul Comitetului Central al Olimpiadei de Limbă și literatură Polonă din Varșovia.

La eveniment au participat președintele Uniunii Polonezilor din Romania, Ghervazen Longher și deputatul Uniunii Polonezilor în Parlamentul Romaniei, Victoria Longher.â

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava