Concert pascal
MOPAN Suceava

Punctele vulnerabile la inundaţii din judeţul Suceava sunt identificate de o comisie numită prin ordin al ministrului mediului, Cristiana Paşca-Palmer, scopul fiind prioritizarea lucrărilor de investiţii care vor fi făcute în perioada următoare. Din comisie fac parte reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Administraţiei Bazinale de Apă Siret-Bacău, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Direcţiei Silvice şi Consiliului Judeţean.

Prefectul Constantin Harasim a declarat că aceste verificări se fac anual pentru că an de an apar puncte critice noi precizând că vor fi alocate fonduri europene dar şi guvernamentale pentru lucrări de investiţii în prevenirea inundaţiilor. „Cei de la Apele Române au transmis către Consiliul Judeţean hărţile de risc la inundaţii care specifică foarte clar unde nu e bine să se construiască. Consiliul Judeţean prin Direcţia de Urbanism le-a transmis mai departe către toate primăriile care au obligaţia ca la revizuirea Planului Urbanistic General să includă elementele noi identificate cu delimitarea zonelor inundabile unde nu este voie să construieşti. Vă dau un exemplu. Ne-am confruntat în acest an cu o situaţie în care o locuinţă construită într-o zonă inundabilă în albia unui pârâu a cărei valoare era în jur de 30.000 de euro necesită pentru a fi apărată de inundaţii lucrări de sute de mii de euro. Nu e normal. Trebuie să rezolvăm problemele care sunt în prezent şi să nu mai permitem să se construiască acolo unde putem avea probleme în viitor”, a declarat Harasim. Comisia numită prin ordin al ministrului mediului şi-a început treaba luni, 10 octombrie, şi îşi va încheia activitatea spre finele săptămânii.

Punctele vulnerabile la inundaţii din judeţul Suceava identificate de o comisie numită de ministrul mediului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava