MOPAN Suceava

Oradea a găzduit zilele trecute Campionatul Naţional de Nataţie pentru cadeţi, competiţie care a reunit la start 418 sportivi de la 67 de cluburi. CSS 3 Suceava s-a descurcat admirabil cucerind nu mai puţin de 18 medalii, 10 de aur, 4 de argint şi 4 de bronz.
Performerul delegaţiei sucevene a fost Călin Moscaliuc, înotătorul în vârstă de 12 ani obţinând cinci medalii de aur, după ce a câştigat probele de 100 şi 200 metri spate şi cele de 50, 100 şi 400 metri liber. În proba de 100 metri liber sucveanul a doborât un record mondial vechi de 31 de ani. Călin Moscaliuc şi-a îmbogăţit zestrea de medalii cu încă un aur în proba de 4×100 metri liber unde a făcut parte din ştafeta suceveană alături de Ionuţ Socoliuc, Paul Roman şi Robert Popescu. În proba de 50 metri fluture, Călin Moscaliuc s-a clasat al doilea.

Şerban Cotos, 14 ani, s-a numărat şi el printre protagoniştii Campionatului Naţional de cadeţi cucerind opt medalii. Suceveanul a devenit campion în probele de 100 metri fluture, 100, 200 şi 400 metri liber, pentru ca în probele de 50 şi 1.500 metri liber şi în cele de 400 metri mixt şi 200 metri fluture să obţină medaliile de bronz.

Cea de-a treia medaliată a CSS 3 Suceava la Naţionalele de cadeţi a fost Ioana Năstacă, medaliată cu argint în probele de 200, 400 şi 800 metri liber.

Din delegaţia suceveană prezentă la Oradea au mai făcut parte Ştefan Ropan, Victor Turluianu, Cosmina Aaniţei şi Sebastian Croitor, ultimul fiind foarte aproape de podiumul de premiere cu două clasări pe locul IV şi una pe V.

În urma bilanţului făcut la finalul competiţiei, CSS 3 Suceava s-a clasat pe locul 4 din 67 de cluburi participante. În plus, Călin Moscaliuc şi Şerban Cotos au fost desemnaţi cei mai buni înotători la categoria lor de vârstă.

„A fost un sezon competiţional de excepţie şi-i felicit pe tinerii noştri sportivi pentru modul în care au muncit la antrenament şi pentru stăpânirea de sine din competiţiile oficiale. Am doborât trei recorduri naţionali şi am urcat de mai multe ori pe podiumul de premiere. Le mulţumim tuturor celor care au avut încredere în copii şi în capacităţile noastre de antrenori” a declarat profesorul Cezar Moscaliuc, care pregăteşte sportivii de la CSS 3 Suceava alături de Luis Lăcătuş şi Andrei Pinticanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava