Muzeul Bucovinei

Încă din 2013, la inițiativa comunității online, „La Blouse Romaine”, în peste 50 de țări și 300 de localități de pe 6 continente, se serbează „Ziua Internațională a Iei”, în ziua de 24 iunie, de, „Sânziene” sau, „Drăgaica”.

În acest an, la Rădăuți, Primăria, Consiliul Local, Casa de Cultură și Muzeul Etnografic, vor organiza joi, 24 iunie, o serie de evenimente cultural artistice, dedicate  portului tradiţional. Primarul Bogdan Andrei Loghin, a anunțat că rădăuțenii vor putea vizita expoziția permanentă din cadrul Muzeului Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, unde vor putea admira diferite elemente ale portului popular, iar la ora 1200, în aceeași locație, Aurica Taielup vernisează expoziția temporară „ZIUA IEI”.

Orchestra, „Florile Bucovinei” a Casei de Cultură Rădăuți va susține un concert de muzică populară, la statuia ecvestră din parcul Bogdan Vodă, începând cu ora 19.00. Pe durata manifestării, dansatorii

Ansamblului Folcloric „Florile Bucovinei” vor descrie publicului, elementele constitutive ale costumelor populare din diferite zone etnofolclorice ale țării.

Veniți alături de noi, purtând o ie, pentru a menține împreună tradiția neamului Românesc! Pe toată durata manifestărilor se vor respecta normele de distanțare impuse de pandemie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava