Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a dat asigurări că șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată anul acesta. Afirmația lui Alexandru Rădulescu a fost făcută după ce senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu a declarat că din punctul său de vedere această investiție nu va fi finalizată anul acesta, în condițiile în care prin bugetul Ministerului Transporturilor s-au alocat pentru anul acesta doar 40% din fondurile necesare pentru terminarea lucrărilor. „Departe de mine gândul de a intra într-o dispută nominală cu vreunul din parlamentarii liberali suceveni, dar atunci când sunt citat și mai ales când cel care o face își fundamentează spusele doar pe o măruntă demagogie politică și pe o denaturare voită a adevărului și nicidecum pe fapte și cifre, sunt nevoit să aduc unele lămuriri. Aș dori să-i evidențiez distinsului parlamentar liberal sucevean, fost omolog al meu în funcție administrativă, că dacă ar fi vrut să se exprime obiectiv asupra stadiului in care se află lucrările de construcție a șoselei de centură a Sucevei, ar fi trebuit inițial (cum am făcut și eu), să ceară o informare de la instituția abilitată – DRDP Iași. Ar fi aflat că, în data de 21 august 2018, contractul de execuție al acestei lucrări a fost atribuit unei asociații de societăți ce a câștigat licitația cu suma de 61.265.774, 05 lei fără TVA. Termenul de execuție este de 9 luni lucrătoare, vremea fiind determinantă în activitatea de șantier”, a spus deputatul PSD de Suceava. El a arătat că cifra de 110.000.000 de lei necesară finalizării acestei lucrări, avansată de parlamentarul liberal, este doar „o încercare de măsluire tendenţioasă a realităţii”.

„Sucevenii trebuie să știe că în acest an, prin implicarea guvernului, a senatorului Ioan Stan și a celorlalți parlamentari social-democrați suceveni, șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată”

Alexandru Rădulescu a afirmat că pentru finanțarea acestui obiectiv în bugetul pe 2019 al Ministerului Transportului a fost prevăzută, așa cum a spus anterior, suma de 47.000.000 de lei, restul urmând a fi achitat în funcție de momentul finalizării lucrărilor, tot din resurse bugetare.
„Spusele domnului parlamentar liberal exprimă adevărul, presupun că în mod involuntar, doar când afirmă că primul tronson al acestei șosele, Șcheia-Pătrăuți, a fost finalizat și dat în funcțiune în august 2013 de către un guvern social-democrat și o conducere social-democrată a Consiliul Județean Suceava. Referitor la acest subiect, aș dori să-i sugerez colegului liberal să răsfoiască presa vremii, când România avea un guvern portocaliu PDL și când aceeași culoare o avea și conducerea Consiliului Județean Suceava. Ar vedea că în 18 Iunie 2011, șeful dumnealui afirma că acest tronson va fi finalizat până la sfârșitul anului respectiv. A fost o exprimare utopică (pentru a folosi un eufemism), ca și cea prin care promitea, în campania electorală din primăvara anului 2016, finalizarea completă a șoselei în 6 luni în cazul în care va câștiga șefia Consiliului Județean Suceava”, a mai declarat deputatul PSD de Suceava.
În final, Alexandru Rădulescu a spus că sucevenii trebuie să știe că în acest an, prin implicarea guvernului, a senatorului Ioan Stan și a celorlalți parlamentari social-democrați suceveni, șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată, așa cum se va întâmpla și în cazul DN18, o legătură importantă a județului cu vestul țării, precum și în cazul centurii ocolitoare a Rădăuțiului. „Sperăm că vor fi finalizate și cele opt drumuri județene finanțate de guvernul PSD-ALDE al României, dar aflate în gestiunea Consiliului Județean Suceava”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava