Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultimii doi ani, 2018-2019, sistemul spitalicesc din județul Suceava a primit fonduri guvernamentale pentru investiții în infrastructura medicală și pentru dotări cu aparatură în sumă de 7 milioane de euro, a anunțat deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, în cadrul unei conferințe de presă. El s-a referit îndeosebi la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava care a primit aproape 5 milioane de lei pentru dotarea cu un angiograf și la Spitalul Municipal Fălticeni care pe lângă 500.000 de lei pentru aparatură a primit peste 20 de milioane de lei pentru finalizarea investiției. ”Vreau să mă refer și la o altă sursă de venituri care  fost orientată către spitalele din Suceava. Spitalele din județul Suceava au beneficiat în perioada 2012-2016 de fonduri guvernamentale pentru diverse investiții.  În prezent ministrul sănătății, Sorina Pintea, a realizat un demers prin care contravaloarea acestor investiții este rambursată de către UE iar aceste sume rambursate au venit din nou spre spitalele care s-au bucurat de investițiile respective. Practic spitalele din  județul Suceava au primit de două ori  o sumă pentru investițiile necesare. Aș vrea să menționez că la Fălticeni au intrat în 2019 2,4 milioane de lei, la Rădăuți 1,7 milioane de lei, la Vatra Dornei 800.000 de lei, la Cîmpulung  Moldovenesc 200.000 de lei, Gura Humorului 100.000 de lei. Cea mai mare sumă a încasat-o Spitalul Județean Suceava peste 50 de milioane delei. 40 de milioane pentru Unitatea de Primiri Urgențe făcută în perioada 2012-2016 prin efortul Guvernului PSD de atunci și 9 milioande lei  pentru Ambulatoriul integrat început înainte de 2012. În total o sumă echivalentă cu 10 milioane de euro”, a  explicat Rădulescu.

”Afirmația rostogolită de parlamentarii liberali că acest guvern social democrat a ignorat România și județul Suceava în privința investițiilor în domeniul sanitar, în ceea ce privește sănătatea românilor ,este profund falsă, neadevărată”

El a ținut să respingă afirmațiile parlamentarilor liberali potrivit cărora Guvernul PSD a ignorat investițiile în spitalele din județul Suceava. ”Afirmația rostogolită de parlamentarii liberali că acest guvern social democrat a ignorat România și județul Suceava în privința investițiilor în domeniul sanitar în ceea ce privește sănătatea românilor este profund falsă, neadevărată. Simpla comparație cu ceea ce au făcut ei atunci când au fost la guvernare deja ne situează pe o treaptă net superioară. Dacă dumnealor au închis spitale atunci în perioada 2008-2012, au tăiat salariile celor care lucrează în sistemul medical noi am făcut mult mai multe”, a spus Rădulescu care a adăugat că poate ar fi făcut mult mai mult dacă ar fi guvernat până la finalul mandatului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava