Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, acuză ipocrizia parlamentarilor PNL în cazul neadoptării unui proiect de lege, inițiat de aceștia, pentru majorarea burselor în învățământul profesional. Alexandru Rădulescu a ținut să evidențieze această situație pentru a demonstra preocuparea PNL pentru binele tinerilor, în condițiile în care Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și cu voturile venite din partea acestora.

„Alegerile prezidențiale au fost câștigate, fără echivoc, de Klaus Werner Iohannis – candidatul propus de PNL. Parlamentarii liberali, susținătorii acestuia, au evidențiat că la această reușită au contribuit în număr mare tinerii, elevii și studenții români. Probabil că demersurile guvernării social-democrate referitoare la această categorie de vârstă, creșterea cuantumului alocațiilor, burselor, dezvoltarea unor programe de susținere financiară, cum ar fi <Investește în tine>, gratuități pentru transport public, etc, nu sunt relevante în alegerea președintelui României. Nu vreau să cred că opțiunea exprimată de tinerii României a fost influențată doar de campanii mai mult sau mai puțin oneste pe rețelele de socializare și îmi exprim convingerea că decizia a fost luată în urma unor analize personale, obiective și raționale”, a declarat deputatul PSD de Suceava, care a adăugat că „din acest motiv aș vrea să supun raționamentului tinerilor următoarea situație. Ieri, în ședința de plen a Senatului, a fost dezbătut un proiect legislativ referitor la creșterea cuantumului burselor acordate în învățământul profesional de la 200, la 300 de lei începând cu 1 ianuarie 2020 și apoi cu câte 150 de lei de la începutul fiecărui an, până la nivelul de 950 de lei. Este o inițiativă lăudabilă ce aparține unor parlamentari liberali, inclusiv doamnei Raluca Turcan”.

Alexandru Rădulescu a spus că acest proiect a fost adoptat tacit în aprilie, 2019, în Camera Deputaților, însă din păcate în Senat, chiar inițiatorii, senatorii PNL, inclusiv senatorul liberal sucevean, nu și-au votat propriul proiect legislativ. „Deși cei 62 de senatori PSD au votat pentru, proiectul nu a fost adoptat din lipsă de voturi, astfel bursele elevilor din învățământul profesional nu mai cresc. Este încă o dovadă a ipocriziei a parlamentarilor liberali, care din păcate, va fi urmată în curând de multe alte astfel de dovezi”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava