Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, acuză ipocrizia parlamentarilor PNL în cazul neadoptării unui proiect de lege, inițiat de aceștia, pentru majorarea burselor în învățământul profesional. Alexandru Rădulescu a ținut să evidențieze această situație pentru a demonstra preocuparea PNL pentru binele tinerilor, în condițiile în care Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și cu voturile venite din partea acestora.

„Alegerile prezidențiale au fost câștigate, fără echivoc, de Klaus Werner Iohannis – candidatul propus de PNL. Parlamentarii liberali, susținătorii acestuia, au evidențiat că la această reușită au contribuit în număr mare tinerii, elevii și studenții români. Probabil că demersurile guvernării social-democrate referitoare la această categorie de vârstă, creșterea cuantumului alocațiilor, burselor, dezvoltarea unor programe de susținere financiară, cum ar fi <Investește în tine>, gratuități pentru transport public, etc, nu sunt relevante în alegerea președintelui României. Nu vreau să cred că opțiunea exprimată de tinerii României a fost influențată doar de campanii mai mult sau mai puțin oneste pe rețelele de socializare și îmi exprim convingerea că decizia a fost luată în urma unor analize personale, obiective și raționale”, a declarat deputatul PSD de Suceava, care a adăugat că „din acest motiv aș vrea să supun raționamentului tinerilor următoarea situație. Ieri, în ședința de plen a Senatului, a fost dezbătut un proiect legislativ referitor la creșterea cuantumului burselor acordate în învățământul profesional de la 200, la 300 de lei începând cu 1 ianuarie 2020 și apoi cu câte 150 de lei de la începutul fiecărui an, până la nivelul de 950 de lei. Este o inițiativă lăudabilă ce aparține unor parlamentari liberali, inclusiv doamnei Raluca Turcan”.

Alexandru Rădulescu a spus că acest proiect a fost adoptat tacit în aprilie, 2019, în Camera Deputaților, însă din păcate în Senat, chiar inițiatorii, senatorii PNL, inclusiv senatorul liberal sucevean, nu și-au votat propriul proiect legislativ. „Deși cei 62 de senatori PSD au votat pentru, proiectul nu a fost adoptat din lipsă de voturi, astfel bursele elevilor din învățământul profesional nu mai cresc. Este încă o dovadă a ipocriziei a parlamentarilor liberali, care din păcate, va fi urmată în curând de multe alte astfel de dovezi”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava