Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a anunțat că astăzi, în plenul Camerei Deputaților a fost adoptat proiectul legislativ al PSD, susținut de toți parlamentarii, privitor la impozitarea pensiilor speciale. Alexandru Rădulescu a spus că deși au fost depuse mai multe proiecte în acest sens, proiectul de față, propus de social-democrați, întrunește toate condițiile de constituționalitate încât să fie pus în practică. „Pentru a facilita acest demers, la propunerea PSD, mâine în plenul comun în Camera Deputaților se va modifica în regim de urgență statutul parlamentarilor referitor la acest aspect. Proiectul este aplicabil tuturor beneficiarilor de pensii speciale, parlamentari și angajați ai Parlamentului, angajați ai Ministerului de Interne și M.A.p.N., magistrați și angajați din justiție, angajați ai structurilor de securitate, piloți și personal navigant, diplomați, angajați a Curții de Conturi”, a declarat Alexandru Rădulescu. El a explicat că pensiile speciale în cuantum cuprins intre 2001 – 7000 lei sunt impozitate cu 10% iar cele in cuantum ce depășesc 7000 lei vor fi impozitate cu 85%. El a explicat că această impozitare se aplică strict la componenta specială a pensiei beneficiarilor respectivi, pentru componenta din contributivitate aplicându-se cota de 10% de impozit.

„Menționez că au fost și alte încercări de legiferare în acest sens, mai mult sau mai puțin inteligente mai mult sau mai puțin oneste. Astfel, PNL și USR au propus desființarea pensiilor speciale propunere evident neconstituțională deoarece un drept câștigat nu poate fi anulat, iar decizia C.C.R. a fost în acest sens. De asemenea, USR a propus, de curând, o lege de impozitare cu 90% a pensiilor speciale respins în Senat săptămâna trecută deoarece a fost depusă ulterior proiectului PSD de mai sus și astfel devenea neconstituțională pe motiv legiferare paralelă”, a precizat deputatul PSD de Suceava. Alexandru Rădulescu consideră că că acest demers este unul intermediar. „Nu trebuie să existe un alt principiu de calcul al pensiei decât cel al contributivității. Creșterea salarială, promovată de guvernele PSD, a permis tuturor categoriilor de angajați să plătească și o contribuție însemnată la fondul de pensii încât la vârsta pensionării fiecare să beneficieze de o pensie decentă.

De asemenea consider că așa cum, in cazul de față, toți parlamentarii  au fost în consens cu propunerea PSD pentru a adopta un proiect legislativ decent și echitabil, tot așa ar trebui ca toți parlamentarii să se asocieze propunerii PSD în a cere guvernului PNL și președintelui țării punerea imediată în aplicare a legii de creștere a pensiilor cu 40% – un act de decență și responsabilitate față de seniorii României”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava