MOPAN Suceava

Candidatul umanist la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels, s-a aflat ieri, în Piatra Neamț și Roman.

În cadrul conferinței de presă, susținute de Ramona Ioana, aceasta a declarat: „Vă asigur că, din ce în ce mai mulți români și-ar dori o femeie președinte, iar asta în ciuda tuturor vocilor care susțin contrariul. Mulți bărbați îmi spun: doamnă, eu îmi doresc un președinte femeie. Nu pot decât să sper că România se schimbă și din acest punct de vedere” a afirmat Ramona Ioana. Unul dintre argumente este și cel al unui trend vizibil la nivel european și mondial, acolo unde mai multe femei au câștigat alegeri prezidențiale, așa cum este cazul Croației sau al Slovaciei.

În prezent, ponderea femeilor în poziții de conducere în România este încă foarte mică, atât în domeniul public, cât și cel privat. În 2017, femeile ocupau doar 10% din pozițiile consiliilor de administrație ale marilor companii și, de exemplu, în România numărul femeilor primar este mult sub media altor țări, cu un procent de aproximativ 5%.

Pe agenda vizitei de ieri a candidatei umaniste s-a regăsit și întâlnirea cu designerul român, Nicoleta Negura, un exemplu pentru tinerii antreprenori care aleg să își urmeze visul, în ciuda piedicilor puse de un sistem putrezit și incompetent, așa cum a explicat Ramona Ioana Bruynseels. „Am întâlnit și oameni precum Eliza Noemi Judeu, actriță și directoare a Teatrului Municipal din Bacău, un om care susține cu adevărat cultura românească și pe care mi-l doresc aproape pentru a promova valorile și talentele țării noastre.”

Nu au lipsit însă poveștile emoționante: „Am văzut și oameni triști, plini de griji și nemulțumiți de guvernarea actuală. Copiii lor sunt plecați în străinătate pentru un trai mai bun pe care în Moldova încă NU îl pot avea. Oamenii însă își păstrează speranța. Speranța unei schimbări în bine, pentru noi toți, pe care o putem aduce numai împreună. Oamenii care își vând legumele în piața din Piatra Neamț au avut ocazia să își spună ofurile și ce își doresc ei de la un președinte. „Moldova este o regiune plină de oameni calzi, ospitalieri și muncitori. Deși infrastructura nu îi ajută, iar mediul de afaceri este nu este susținut, oamenii încearcă din răsputeri să ridice această regiune.”, a mai declarat Ramona Ioana Bruynseels.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava