Concert pascal
MOPAN Suceava

Prima etapă a turneului play-out al seriei I a Ligii a II-a de fotbal a programat pentru Rapid CFR Suceava duelul direct cu contracandidata la locul IX în clasament , deocamdată, CS Balotești. Cu avantaj în duelurile directe cu formația oaspete, 3-2 în tur și 0-0 în retur, gazdele aveau oarceare moral superior. Din păcate, seria aproape incredibilă de partide fără victorie s-a prelungit și Rapid CFR Suceava a remizat la finalul celor 90 de minute de joc cu CS Balotești, 1-1.

Mai motivați ca niciodată, sucevenii au preluat din start inițiativa în dorința de a-și trece în cont trei puncte după un singur meci din etapa a IX-a de campionat. La chiar prima acțiune de atac mai consistentă, Mircea Negru combină cu Ionuț Plămadă, acesta îl găsește bine pe Golofca care marchează după un șut cu stângul. După golul înscris, sucevenii au mai redus din ”turație”, nereușind să mai găsească soluții optime în fața unei apărări masive. CS Balotești a echilibrat jocul și, cu doi fotbaliști de valoare în primul unsprezece, Bâtfoi și Claudiu Herea, a început să facă ”legea” la mijlocul terenului. Totuși, totul s-ar fi putut încheia în minutul 30 când unul din fundașii formației oaspete atinge clar balonul cu mâna în careu, însă în loc de penalty, arbitrul a acordat fault în atac.

Fără imaginație în zona mediană și fără personalitate în ofensivă, Rapid CFR Suceava a permis grupării oaspete să se apropie periculos de propriul careu. O fază din prima repriză a caracterizat lipsa de ”tupeu”, în sensul bun al cuvântului, a tinerilor jucători suceveni, ”veteranul” Semeghin fiind un fel de joly-joker la o fază de pomină. După ce a executat un corner de pe partea dreaptă, la aceeași fază a revenit pe partea sa stângă în defensivă pentru a executa un aut de la margine, pentru ca apoi să revină din nou pe partea dreaptă la un al doilea corner. Deși este un exemplu de dăruire și știință a jocului, Semeghin nu poate compensa lipsa de imaginație, de ”șmecherie” în joc a colegilor săi. În consecință, cu un minut înainte de pauză apărătorii suceveni, destul de ezitanți, se ”pierd” cu firea și Flămînzeanu egalează din apropiere.

Spectatorii nu și-au făcut probleme la 1-1 la pauză, însă imediat după reluarea meciului și-au dat și ei seama că ceva în jocul gazdelor nu funcționează. Mingile lungi pe vârfurile de atac erau sortite eșecului, iar rapidului Golofca, cel mai periculos jucător sucevean, deși a alergat mult și s-a zbătut, nu a mai avut luciditate la finalizare. Antrenorul echipei Rapid CFR Suceava a încercat să schimbe ceva, dar banca de rezerve era una destul de ”subțire”, iar absența lui Boiciuc din atac nu a putut fi suplinită. Totuși, gazdele, după ce au fost salvate de portarul Niga la un șut bun al lui Claudiu Herea, au avut ghinion pe final de meci. Goloca nu a găsit cadrul porții din careu, șutul lui Mircea Negru la colțul lung a fost parat cu dificultate de portarul celor de la CS Balotești, iar la ultima fază a partidei Gheorghiciuc nu a găsit cea mai bună soluție dintr-o poziție excelentă de a marca.
S-a încheiat Rapid CFR Suceava – CS Balotești 1-1 și sucevenii trebuie să schimbe ceva dacă doresc să mai joace în eșalonul secund al fotbalului românesc. Distanța dintre formația suceveană și ACS Berceni și Gloria Buzău s-a mărit și meciurile care urmează se anunță a fi extrem de dificile.

”În ceea ce privește atitudinea în joc a elevilor mei în acest meci nu se poate spune nimic, dar cred că am avut ghinion pe final. Deocamdată atâta putem, iar dacă plecarea mea va reuși să-i trezească pe jucători atunci voi pleca. Voi discuta cu jucătorii, cu conducerea și voi lua o decizie. Discutăm acum la cald, dar cu siguranță voi reflecta până luni” a declarat antrenorul echipei Rapid CFR Suceava, Costel Ilie.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, Dudea, Velescu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sfrijan, Aeroaiei, I. Plămadă – M. Negru, Tudorache.
Rezerve: Hînţescu – D. Ciobanu, Bîgu, G. Apostol, Gheorghiciuc, V. Dănilă, T. Gălan.
Antrenor: Costel Ilie

CS Baloteşti: Fulga – I. Sandu (cpt.), Stelitano, Marciuc, Flămînzeanu, Mirescu, P. Fl. Radu, Gojnea, Antoche, Cl. Herea, Bâtfoi.
Rezerve: Iordan – C. Păun, And. Pătraşcu, D. Popa, V. Nicolae, P. Ioniţă, V. Niţă.
Antrenor: Cornel Niţă
Arbitru: Rareş George Vidican (Oradea); Asistenţi: Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava