MOPAN Suceava

Formația Rapid CFR Suceava și-a pecetluit soarta după partida cu Gloria Buzău din etapa a VIII-a a turneului play-out al seriei I a Ligii a II-a de fotbal. În urma rezultatului de egalitate înregistrat, gruparea suceveană este practic retrogradată în Liga a III-a.
Șansele înainte de această partidă oricum erau destul de mici, însă suporterii suceveni doreau să-și vadă favoriții luptând până în ”pânzele albe” pentru menținerea în eșalonul secund. Din păcate, ei au avut parte de unul dintre cele mai penibile meciuri din istoria fotbalului sucevean, buzoienii reușind să egaleze atunci când evoluau în doar 9 jucători de câmp!

Partida dintre Rapid CFR Suceava și Gloria Buzău a început cum nu se putea mai bine pentru gazde care au deschis scorul prin Ionuț Plămadă în chiar minutul 2 al întâlnirii. Mai mult, același atacant sucevean a provocat și eliminarea din teren a fundașului buzoian Vârtej, care l-a faultat în postură de ultim apărător în minutul 26.

Din acest moment, totul părea că decurge în favoarea elevilor antrenorului Daniel Bălan ei având 1-0 pe tabela de marcaj și un om în plus pe teren. La pauză scorul a rămas la fel în favoarea sucevenilor și toată lumea își punea problemei diferenței față de Gloria Buzău. Ce a urmat însă, a fost neverosimil!

După un ”avertisment”, un șut în bară al jucătorilor formației oaspete, în minutul 64 s-a făcut ”liniște”, în mod normal, pentru echipa pregătită de Ion Viorel. Fundașul Danciu a fost eliminat de pe teren la capătul unor serii de proteste primind roșu direct. Dacă Danciu a fost trimis la cabine, antrenorul Ion Viorel a fost trimis în tribune.
Deci, din minutul 65 să  zicem, Gloria Buzău a jucat ultimele 25 de minute de joc ale partidei cu Rapid CFR Suceava cu doi jucători în minus. Dacă o luăm ”băbește”, nu strategic, tehnico-tactic sau în funcție de dinamica jocului și alte ”istețimi” fotbalistice, excluzând portarii, opt suceveni marcau opt buzoieni, doi dintre jucătorii echipei gazdă fiind liberi să se miște lejer pe teren și eventual să marcheze.

La Rapid CFR Suceava nu a funcționat acest raționament juvenil pentru că cinci fundași suceveni marcau un singur atacant buzoian, la toate acestea adăugându-se și faptul că tânărul Gheorghiciuc a fost ”rătăcit” tot timpul cât a fost în teren. În consecință, după a serie de ofensive jenante, la un contraatac al oaspeților, fundașii centrali ai celor de la Rapid CFR Suceava se încurcă, mingea ajunge la Ghiță, care nu trimite o ”bombiță”, ci un șut plasat care se duce în plasa porții gazdelor și stupoare, scorul devine 1-1, Gloria Buzău marcând în 9 jucători.

Ultimele 10 minute de asediu la poarta buzoienilor au fost inutile, stilul de joc și indolența sucevenilor fiind pedepsite prin norocul avut de defensiva oaspeților în aceste clipe de final. A rămas scorul de 1-1 și sucevenii au rămas să dea mărunt din buze la capătul meciului cu Buzoienii, după ce aceștia au egalat în 9 jucători.

Sinceri să fim, campionatul și retrogadarea nu s-au decis la partida cu Gloria Buzău, acesta a fost doar o ”bomboană” amară pe ”coliva” unui sezon de neînțeles. După 10 etape din sezonul regulat, Rapid CFR Suceava era pe locul II în clasament, cu 19 puncte în clasament, pentru ca apoi în 14 etape să acumuleze doar 6 puncte!!! La acest moment inexplicabil se adaugă și o ”combinație” tipic suceveană, din două echipe ale acestui județ în eșalonul secund, care din sezonul viitor va avea o singură serie de 22 de echipe, nu a rămas niciuna.

Așadar, din sezonul 2016-2017, vom reveni lejer și fără să ne înghesuim pe stadionul ”Areni” vineri după amiază pentru a vedea sucevenii cum joacă cu Știința Miroslava și Sporting Liești. Să tot trăiești!

Pentru Rapid CFR Suceava a mai rămas doar utopica variantă ca Bucovina Pojorâta, echipă deja retrogradată, să câștige la ACS Berceni, iar sucevenii să învingă la Balotești. Rapid CFR Suceava va acumula trei puncte etapa viitoare pentru că Ceahlăul Piatra Neamț a fost exclusă din campionat, pentru ca în ultima rundă să joace la Balotești. În etapa a IX-a ACS Berceni, singura formație care ar mai putea fi ajunsă, matematic, de suceveni, va juca acasă cu Bucovina Pojorâta pentru ca în ultima etapă ei să aibă trei puncte din întâlnirea cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, Dudea, Velescu, Semeghin (cpt.) – Golofca, Sfrijan, Dănilă, Gheorghiciuc – I. Plămadă, M. Negru.
Rezerve: Hânţescu – Mateciuc, Aeroaei, Vornicu, Bîgu, Boiciuc, Alecsandru.
Antrenor: Daniel Bălan

Gloria Buzău: D. Sîrbu – A. Iordache, Vârtej, Vlaicu (cpt.), Agache – Răduca, G. Marcu, Cl. Dumitrescu, Danciu, Koprindzhiyski, Mug. Dedu.
Rezerve: Andr. Preda – G. Ghiţă, N. Popescu, D. Burlacu, Bota, Bobe, A. Voicu.
Antrenor: Ion Viorel
Arbitru: Florin Miron (Bucureşti); Asistenţi: Constantin Mihai Cantemir şi Bogdan Ioan Dragoş (ambii din Făgăraş).

Rezultate consemnate în etapa a VIII-a a turneului play-out:
Rapid CFR Suceava – Gloria Buzău    1-1
CS Balotești – ACS Berceni    2-1
Bucovina Pojorâta – Ceahlăul Piatra Neamț    3-0

Clasament play-out:
1. CS Balotești    8    5    3    0    15-5    29
2. Gloria Buzău    8    5    1    2    16-9    29
3. ACS Berceni    8    3    1    4    15-12    24
4. Rapid CFR Suceava    8    3    2    3    15-14    22
5. Bucovina Pojorâta    8    4    2    3    15-12    20
6. Ceahlăul Piatra Neamț    8    0    0    8    0-24    5

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava