Concert pascal
MOPAN Suceava

Rapid CFR Suceava a ”rezolvat” problema calificării în play-off-ul seriei I a Ligii a II-a de fotbal din chiar primul meci oficial al anului 2016. Evoluând extrem de modest, sucevenii au pierdut în fața grupării ACS Berceni și pot începe să se gândească la lupta pentru evitarea retrogradării.

Cu un lot complet remaniat după perioada de iarnă, Rapid CFR Suceava și-a pus mari speranțe în disputa din runda a XIX-a cu formația din Berceni. Deși s-au ”zbătut”, jucătorii pregătiți de antrenorul Costel Ilie nu au putut face față unei echipe deosebit de experimentate, mature, fiind încurcați și de gazonul moale al stadionului ”Areni”.

Încă din debutul partidei s-a putut lesne observa faptul că oaspeții au aliniat o echipă masivă, cu jucători puternici, fapt care făcea inutil jocul cu baloane înalte. Cum terenul greu a încurcat construcția la firul ierbii, Rapid CFR Suceava a încercat să joace cu mingi lungi de angajament, pradă ușoară pentru defensiva celor de la ACS Berceni. Cu o linie de mijloc foarte echilibrată, cu jucători care au evoluat și în Liga I ca Pădurețu, Pătrașcu sau Alexandru Radu, oaspeții au dominat jocul, sucevenii încercând să se bazeze pe viteza ”motoretei” Golofca. Hânțescu a salvat formația suceveană chiar în primele minute printr-o paradă de excepție, dar nu a mai putut face nimic în minutul 19 când Neagu a centrat perfect și Paulinho a înscris imparabil cu capul.

Jucătorii suceveni au forțat atacul cu aceleași ”pistoane” laterale, ”veteranii” Semeghin și Daniel Bălan, însă centrările lor nu au găsit pe nimeni în careul advers. Cu un department median modest și lipsit total de inspirație și forță, Rapid CFR Suceava și-a creat puține ocazii. Totuși, la două situații bune de gol, tânărul atacant Tudorache nu a fost suficient de lucid, iar la a treia, șutul bun a lui Golofca a fost respins de pe linia porții de apărătorii echipei ACS Berceni.
Antrenorul sucevenilor, Costel Ilie și-a dat seama că ceva nu merge în faza de construcție și a încercat să ”forțeze” atacul chiar după pauză și sî încerce egalarea. Din nefericire, Jitariuc nu a fost soluția potrivită. Văzând că ofensiva nu funcționează, tehnicianul sucevenilor a ”plusat” cu doi atacanți cu experiență, Mircea Negru și Ionuț Plămadă. Singura ocazie clară de gol a reprizei a doua a venit după o combinație bună între Golofca și Daniel Bălan, centrarea perfectă a celui din urmă fiind trimisă milimetric pe lângă poartă de Mircea Negru.

De partea cealaltă, ACS Berceni, care a dominat cu autoritate jocul la mijlocul terenului, și-a creat câteva oportunități clare de gol, ocazii ratate însă. A fost până la urmă 0-2, Pădurețu reluând cu capul în plasă un balon centrat de Paulinho. În prelungiri, Ionuț Plămadă, care a făcut risipă de efort, a înscris golul de onoare din careul mic.

S-a încheiat așadar 1-2 duelul dintre Rapid CFR Suceava și ACS Berceni și formația suceveană trebuie să schimbe ceva dacă mai vrea să joace în Liga a II-a. Obiectivul de atingere a play-off-ului s-a îndepărtat serios și echipa tehnică și jucătorii suceveni mai au ”treabă” serioasă pentru că pe ”Areni” vor mai veni Rapid București și Farul Constanța. La un moment dat în acest sezon competițional exista ipoteza ca Rapid CFR Suceava și Bucovina Pojorâta să se întâlnească ”amical” în play-off, dar se pare că, ”ironia sorții”, ele să se lupte pentru evitarea retrogradării în play-out.

Rapid CFR Suceava: Hânţescu – D. Bălan, Dudea, Ciobanu, D. Semeghin (cpt.) – Golofca, Sfrijan, G. Apostol, Ed. Sandu – Aeroaiei, Tudorache.
Rezerve: Niga – Velescu, Plămadă, R. Bîgu, M. Negru, L. Jitariuc, Ad. Gheorghiciuc.
Antrenor: Costel Ilie

ACS Berceni: Stoian – E. Nicu (cpt), Fâşie, M. Rusu, A. Radu, M. Neagu, Al. Radu, Paulinho, Al. Pătraşcu, Pădureţu, L. Dobre.
Rezerve: Manciu – Cană, C. Mihai, Ettiene, M. Badea, C. Ciobanu, Cr. Cristea.
Atrenor: Marian Rada
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); Asistenţi: Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraş).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava