Concert pascal
MOPAN Suceava

Derbiul seriei I a Ligii a II-a s-a disputat la sfârșitul săptămânii trecute pe stadionul ”Areni” din Suceava între ocupantele locurilor doi și unu după primele trei etape, Rapid CFR Suceava și Săgeata Năvodari. Plăcut influențați de începutul bun de campionat al favoriților lor, iubitorii fotbalului sucevean au venit în număr mare în tribune, ba chiar și galeria ”Cavalerii Nordului” făcându-și simțită prezența din nou.
Deși și-a dorit foarte mult victoria, gruparea suceveană nu a putut trece de experimentata echipă constănțeană, proaspăt retrogradată din Liga I. Eforturile fotbaliștilor pregătiți de antrenorul Bogdan Tudoreanu au fost îngreunate de faptul că meciul a început practic de la scorul de 0-1. O neatenție la mijlocul terenului a fost speculată de vârful de atac a celor de la Săgeata Năvodari la chiar primul său contact cu balonul. Rapidul jucător constănțean i-a prins într-o poziție cam ”statică” pe fundașii suceveni și a trimis un șut bun cu piciorul stâng, balonul oprindu-se în poarta apărată de Rohețki. Nici jucătorii și nici spectatorii nu se dezmeticiseră bine și tabela de marcaj indica scorul de 0-1.
Elanul sucevean nu a putut fin oprit totuși. Cu Semeghin și Daniel Bălan ca ”pistoane”, rapidiștii suceveni au împins jocul spre poarta celor de la Săgeata Năvodari. Atacantul sucevean Matei a câștigat un duel aerian, a pasat perfect pentru colegul său de lini Mircea Neagru și acesta l-a învins pe portarul constănțenilor.

La 1-1, ”motoarele” sucevenilor au început să ruleze la turație maximă, dar șansa nu le-a mai surâs după egalare. Deși au avut mai multe șarje ofensive, fotbaliștii suceveni s-au ”izbit” de experimentații și tehnicii mijlocași ai grupării oaspete. Cu Vezan la ”timonă”, cei de la Săgeata Năvodari au echilibrat jocul și au preluat inițiativa chiar la mijlocul terenului. Până la finalul meciului ”cheia” întâlnirii avea să fie linia mediană. Chiar dacă sucevenii și-au dorit mai mult victoria și au depus eforturi suplimentare, mijlocașii suceveni au fost depășiți de cei de la Săgeata Năvodari. Cu cei doi tineri sub 21 de ani la mijlocul terenului, Rapid CFR Suceava nu a rezistat prea mult, pentru că tinerii nu au reușit să realizeze ambele faze ale jocului și cea ofensivă și cea de defensivă și la atacanții suceveni au ajuns doar baloane aeriene de ”luptă”.
În orice caz, prima repriză a duelului dintre Rapid CFR Suceava și Săgeata Năvodari a fost una echilibrată, una în care nu s-a văzut diferența între cele două grupări dacă ne gândim că la oaspeți au evoluat mulți jucători de primă ligă.
Partea secundă a derbiului seriei I a început tot sub semnul echilibrului. Tehnicienii suceveni l-au schimbat pe Sfrijan, care avea deja un cartonaș galben și se cam ”risca” cu Apostol. Mișcare bună pentru că mijlocașul sucevenilor a dat câteva pase utile, la una dintre ele, în urma unei combinații dintre Daniel Bălan și Cerlincă balonul ajungând în careul oaspeților, mingea deviată fiind respinsă cu un reflex uluitor de portar. Contrar cursului jocului, la un atac al echipei Săgeata Năvodari o centrare înșelătoare este tratată neinspirat de fundașul sucevean Velescu care o deviază în poarta apărată de Rohețki. Nimic de făcut și oaspeții conduceau cu 2-1 în minutul 65!

Spre lauda lor, sucevenii nu renunță la luptă și revin în ofensivă. Cea mai frumoasă fază a meciului va fi realizată de cel mai în formă jucător al Rapidului CFR Suceava, Matei. Atacantul gazdelor a pătruns excelent în careu, i-a derutat pe fundașii adverși, dar a trimis puțin pe lângă bară. O acțiune similară a avut-o acelați jucător și în prima repriză, dar atunci portarul Albuț s-a remarcat. Golgheterul seriei I, suceveanul Matei nu și-a stricat ”blazonul” și a marcat și în etapa a IV-a a seriei I a Ligii a II-a. După ce a primit mingea în careul constănțenilor, Matei a trimis un lob perfect ce s-a oprit în vinclul porții oaspeților.
De la 2-2, jocul dintre Rapid Suceava și Săgeata Năvodari s-a disputat pe contre. Elevii antrenorului Cătălin Anghel au avut câteva ocazii monumentale, dar goalkeeper-ul Rohețki s-a descurcat admirabil. De partea cealaltă, cel mai periculos jucător al grupării sucevene, fundașul Daniel Bălan, a realizat câteva acțiuni de toată frumusețea, dar centrările sale nu au avut corespondent în carel oaspeților. Totuși, la una dintre ele mijlocașul Apostol este găsit singur la șase metri de poarta ”arcașilor” din Năvodari, însă detenta sa a fost dezamăgitoare și balonul trimis de el cu capul a trecut peste bară.

Nu s-a mai petrecut nimic notabil pe tabela de marcaj și partida dintre Rapid CFR Suceava și Săgeata Năvodari s-a încheiat nedecis, 2-2. Deși nu a câștigat, formația suceveană nu a făcut un joc deloc rău și poate spune că a fost egala unei echipe deosebit de echilibrate căreia puține grupări de ligă secundă îi vor face față. Fiecare formație de liga a II-a joacă în teren cu doi tineri sub 21 de ani. La Rapid CFR Suceava, pentru că în defensivă și ofensivă evoluează jucători deosebit de experimentați, ca Rohețki, Semeghin, Daniel Bălan, Velescu, Plecanciu, Matei și Negru, singurul compartiment în care cei tineri pot evolua este cel median. Nu se poate spune că Cerlincă, Bâgu sau Gheorghiciuc s-au comportat rău în teren, însă lipsa lor de experiență îi face să nu poată să-și dozeze corect eforturile și nu pot face față ambelor faze de joc. Pentru că ei au calități bune și talent, le trebuie mai multă încredere în forțele proprii și mai mult curaj.Rezultatul de egalitate din partida cu Săgeata Năvodari crează premize bune pentru un joc reușit în Cupa României, marți 23 septembrie de la ora 16.00 pe ”Areni” când va veni Gaz Metan Mediaș.

Rapid CFR Suceava: Roheţki – Bălan, Plecanciuc, Velescu, Semeghin (cpt.) – Cerlincă, Sfrijan, Sumanariu, Bâgu – M. Matei, M. Negru.
Rezerve: Pascal – Ferariu, Sava, Gheorghiciuc, Apostol, Burcea, Marinkovic.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

Săgeata Năvodari: Albuţ – Cârjă, Fl. Pătraşcu, Damian, Bruno – Muzac, Stana – Ganea, Vezan (cpt.), Deletic – Guerra
Rezerve: Gordin – I. Ursu, Cerceva, Bărbulescu, Srdic, Vieru, Eloy.
Antrenor: Cătălin Anghel.

Rezultate înregistrate în etapa a IV-a a seriei I a Ligii a II-a:
Rapid CFR Suceava – Săgeata Năvodari    2-2
Academica Pitești – FCM Dorohoi    2-0
SC Bacău – CF Brăila    1-1
Unirea Slobozia – CS Balotești    4-0
FC Voluntari – Farul Constanța    5-1
ACS Berceni – Gloria Buzău    4-2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava