MOPAN Suceava

Vreme bună, teren bun, deci toate condițiile pentru un spectacol deosebit la meciul din cadrul etapei a VI-a a turneului play-off al seriei I a Ligii a II-a dintre Rapid Suceava și SC Bacău. După eșecul din runda precedent de la Bacău, înfrângere venită în prelungiri, după ce sucevenii reveniseră de la 0-3 la 3-3, gazdele și-au dorit revanșa. Din păcate, cei care au vrut mai mult victoria au fost cei din conducerea echipei și de pe banca tehnică, pentru că jucătorii au evoluat foarte slab și în consecință au pierdut cu 1-3, dar mai clar decât arată scorul. Înainte de începutul partidei dintre Rapid Suceava și SC Bacău s-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Vasile Strugariu, tatăl jucătorului Cătălin Strugariu, format la Suceava și care se află în lotul echipei SC bacău, decdeat la vârsta de doar 48 de ani.
Prima ocazie a disputei dintre Rapid Suceava și SC Bacău a aparținut sucevenilor, Mircea Negru trimițând de puțin alături de buturile porții băcăuane un balon centrat din corner bine de Apostol. Oaspeții au replicat imediat și portarul Pascal a respins peste bară un șut a lui A.Pavel, pentru ca apoi Căinari să nu nimerească spațiul porții sucevene din trei metri.


Incisivitatea băcăuanilor s-a materializat în minutul 24. Suciu l-a depășit ușor pe Ferariu, a centrat perfect și Neagu a îndeplinit o simplă formalitate. Elevii antrenorului Bogdan Tudoreanu au reluat ofensiva și după doar patru minute de joc au egalat. Portarul celor de la SC Bacău, Miron, a bâlbâit o minge în careu pentru ca apoi să-l faulteze pe Mircea Negru. Sfrijan a transformat cu ceva emoții penaltiul acordat și tabela de marcaj indica în minutul 28 scorul de 1-1. Acesta a fost și rezultatul la pauză, gazdele neavând suficientă luciditate în atac, acolo unde Buziuc a fost total neinspirat în pofida risipei sale de efort.
Nimeni din tribunele stadionului ”Areni” nu și-a făcut vreo problemă la scorul de 1-1 în partida dintre Rapid Suceava – SC Bacău, crezând cu tărie în mândria și orgoliul de fotbaliști al sucevenilor.
Din nou din nefericire, modul în care au evoluat sucevenii în repriza secundă a fost dezamăgitor. În minutul 63, nou intratul Bogdan Rusu, profit de indecizia fundașului Sava și șutează cu sete către poarta apăratăde Pascal. Balonul este deviat ușor și poposește în plasă. La 1-2 sucevenii se aruncă în atac, dar centrările lui Apostol și Golofca nu au niciun rezultat, tânărul Buziuc fiind de negăsit. Se poate spune că rapidiștii suceveni au avut și ghinion, șutul senzațional a lui Sfrijan fiind oprit doar de încheietura barelor porții băcăuane. N-a fost 2-2, dar s-a făcut repede 1-3. Același Bogdan Rusu îl ”pierde” pe drum pe Ferariu și trmite o ”torpilă” apoi în plasa porții sucevene. Nu s-a mai putut face nimic din partea gazdelor, ba chiar oaspeții puteau să mai marcheze, nesincronizările dintre fundașii centrali suceveni continuând.
O nouă înfrângere pentru Rapid Suceava, o echipă blazată care parcă așteaptă finalului acestui sezon competițional excelent în proproție de 75%, dar finalizat într-un mod agonizant.
”Și noi avem mari probleme cu finanțele, așa cum are toată lumea, ca dovadă am venit cu autocarul chiar în ziua meciului. Totuși, un fotbalist este un fotbalist, le-am spus jucătorilor noștri că au de primit bani și că doar dacă joacă pot progresa. A fost o victorie clară și sunt mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii mei.
Suntem alături de colegul nostrum Strugariu la decesul tatălui său și-l vom sprijini din toate puterile” a declarat antrenorul Cristian Popovici.
”Efectiv nu mai știu ce să spun. Ne aflăm într-un blocaj psihic și nimic nu mai funcționează. Accidentările au contat foarte mult și suntem foarte puțini la antrenamente. Le-am spus jucătorilor de la începutul săptămânii că trebuie să facă un efort să treacă peste problemele pe care le au și să încerce să câștige un meci.
Nu mai există nicio motivație și jucătorii sunt dărâmați psihic. Sper să mai adunăm ceva puncte până la final, apoi să tragem o linie și să vedem ce a fost bine și ce nu” a afirmat antrenorul echipei Rapid Suceava, Bogdan Tudoreanu.


După meci, galeria echipei Rapid Suceava a organizat un protest în parcarea Primăriei Municipiului, protest de susținere a sportului sucevean. În pofida energiei declanșate de cei circa 30 de tineri, iubitorii sportului din oraș nu au răspuns la apelul acestora.
Principalele lozinci afișate de cei din galeria echipei Rapid Suceava au fost ”Uniți, salvăm sportul sucevean!” și ”Sportul, un balon de oxigen pentru un oraș bolnav!”.
Reprezentanții galeriei sucevene au ridicat problema finanțării sportului sucevean și în special al echipelor de fotbal și handbal. Ei au fost nedumeriți de lipsa de la ședința de Consiliu Local a președintelui Comisiei de Sport și Tineret, Corneliu Vornicu, care este tatăl unui jucător component al formației Rapid Suceava. Liderii galeriei au declarat că știu că Primarul Ion Lungu este iubitor al sportului, dar că el nu mai are susținerea membrilor Consiliului Local. Oricum, ei și-au exprimat încrederea că fondurile promise sportului sucevean vor fi aprobate în următoarea ședință a Consiliului Local

Rapid Suceava: Ct. Pascal – D. Bălan (cpt.), Ferariu, R. Sava, G. Apostol – Vornicu, Sfrijan, Onciu, Golofca – M. Negru, Buziuc.
Rezerve: Rebenciuc – Bosânceanu, Sumanariu, Gheorghiciuc, Săvoaia, Marinkovic, R. Soare.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
SC Bacău: Bg. Miron – A. Burcă, Lozneanu (cpt.), C. Neagu, Căinari, Luncanu, Adăscăliţei, A. Pavel, Mihălăchioae, Sascău, Ţuţu.
Rezerve: Petrariu – Dumitriu, I. Ursu, Curiliuc, V. Pavel, Pungă, Bg. Rusu
Antrenor: Cristian Popovici.
Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica); Asistenţi: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ).

Rezultate consemnate în etapa a VI-a a turneului play-off:
Rapid Suceava – SC Bacău 1-3
Academica Pitești – FC Voluntari 0-1
Gloria Buzău – CF Brăila 4-1

Clasament play-off
1. FC Voluntari                        28 21 4 3 71-24   67
2. Academica Piteşti              28 18 5 5 58-19   59
3. Gloria Buzău                       28 14 4 10 50-43 46
4. Rapid Suceava                    28 11 8 9 46-41    41
5. SC Bacău                              28 11 6 11 44-38  39
6. CF Brăila                             28 8 10 10 36-40 34

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava