Concert pascal
MOPAN Suceava

Vreme excelentă pentru fotbal și lume multă în tribunele stadionului ”Areni” sâmbătă 26 octombrie la meciul din cadrul etapei a X-a a seriei I a Ligii a II-a dintre Rapid Suceava și CSMS Iași. O parte din suporteri au venit consecvent să urmărească la ”lucru” echipa Suceava, dar cei mai mulți au venit să-i vadă pe Lăcătuș și Prunea, doi dintre jucătorii de marcă ai fotbalului românesc.
Așa cum se anticipa de altfel, oaspeții au venit la Suceava cu intenția clară de a obține toate cele trei puncte puse în joc, în timp ce gazdele au încercat, destul de timid să le pună probeleme. În Prima repriză ieșenii au avut mai multe șanse de marca, majoritatea dintre ele venind în urma unor faze fixe unde elevii lui Marius Lăcătuș erau mai bine făcuți pentru jocul aerian.
De la suceveni în primele 45 de minute s-a remarcat portarul Pascal, iar în ceea ce privește ocaziile, gazdele pot acuza un fault la Mircea Negru în careul ieșenilor. A fost 0-0 la pauză, oaspeții practicând un joc în forță, dar mai puțin limpede la mijlocul terenului.
În repriza secundă, raportul de forțe nu s-a schimbat semnificativ, dar sucevenii au pierdut duelul la mijlocul terenului acolo unde Sumanariu, Cerlincă sau Ionesi, nu au putut face față duelurilor în forță. Nu se poate spune că ieșenii au ”rupt gura târgului”, dar au venit mai mult ”peste” suceveni care nu au mai izbutit, decât din lovituri libere, să ajungă până la poarta oaspeților.
Unicul gol al meciului a venit în minutul 75 atunci când CSMS Iași a profitat de ieșirea temporară din joc după o accidentare a lui Sava. Onofraș și-a valoirificat experiența competițională și știința jocului a pătruns și a înscris la colțul lung. După acest gol ieșenii au mai avut câteva situații bune de a majora scorul, însă partida Rapid Suceava – CSMS Iași – s-a încheiat cu scorul de 0-1. Oaspeții au obținut ce și-au dorit din debut, victoria, dar au făcut-o după un joc economicos fără valențe tehnice sau spectacular de excepție. În cea ce-i privește pe suceveni, ei trebuie să-și dea seama că jocul aerian nu-i avantajează și să aibă mai multă personalitate în joc.

Declarații după meci:
”Ne-am atins obiectivul propus pentru acest meci, dar îmi pare rău că nu am marcat mai repede. În ceea ce privește echipa Sucevei, deși nu-mi place să comentez, sunt convins că va pune probleme oricărei formații cu care va juca” a afirmat antrenorul echipei CSMS Iași, Marius Lăcătuș.
”Sunt supărat că am pierdut astăzi, pentru că ieșeniinu au fost mai buni ca noi. Am luat un gol din nimic pe fondul jocului nostru în doar 10 jucători.
Sper ca la Constanța să ne descurcăm mai bine pentru că se pare că jucăm mai bine în deplasare” a spus antrenorul formației Rapid Suceava, Bogdan Tudoreanu.
Rapid CFR Suceava: Pascal – Cristescu, Fl. Plămadă, Sava (’76 Golofca), Semeghin – Cerlincă, Sumanariu, Velescu, V. Stănescu – M. Negru (’46 Căinari), Ionesi.
CSMS Iaşi: B. Miron – Voicu, Al. Creţu, Avrămia, R. Miron (’70 Onofraş) – Petrescu (’66 Bădescu), Olah, Mihalache, Ţigănaşu – L. Dobre (’76 Cl. Ionescu), Herghelegiu.

Rezultate consemnate în etapa a X-a:
Rapid Suceava – CSMS Iași 0-1
Dunărea Galați – FC Clinceni 2-3
Gloria Buzău – SC Bacău 0-0
Unirea Târlungeni – Unirea Slobozia 0-1
ACS Berceni – CF Brăila 4-1

Clasament
1. ACS Berceni 8 5 3 0 14-6 18
2. Rapid București 9 5 3 1 12-8 18
3. FC Clinceni 8 5 2 1 20-10 17
4. CSM Iași 8 5 1 2 13-8 16
5. Slobozia 10 4 4 2 15-13 16
6. Gloria Buzău 8 2 5 1 9-6 11
7. Farul Constanța 8 3 1 4 7-11 10
8. CF Brăila 8 2 2 4 12-17 8
9. Rapid Suceava 9 1 4 4 9-18 7
10. Unirea Târlungeni 8 1 3 4 4-7 6
11. SC Bacău 8 1 2 5 10-14 5
12. Dunărea Galați 8 0 2 6 10-17 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava