MOPAN Suceava

În primul amical al verii disputat pe stadionul ”Areni”, Rapid Suceava a primit vizita echipei Inter Dorohoi, nou promovată în eșalonul trei al fotbalului românesc. Gazonul stadionului sucevean s-a prezentat în condiții excelente, partida s-a jucat sâmbătă 25 iulie de la ora 10.00, deci nu pe o căldură excesivă, însă jocul prestat de gruparea pregătită de Bogdan Tudoreanu a fost unul apatic, lipsit de fantezie și nedemn pentru o formație care a jucat în play-off-ul Ligii a II-a. E drept că nu se poate pune nicio bază pe un joc amical disputat înaintea stagiului de pregătire centralizată, dar s-a putut lesne observa faptul că Rapid Suceava mai are nevoie de ceva jucători. În orice caz, după primele meciuri amicale, se pare că pe jucătorii suceveni îi va aștepta un cantonament foarte ”drăguț” și util la Poiana Negri.
Despre jocul în sine dintre Rapid Suceava și Inter Dorohoi nu se pot spune prea multe pentru că oaspeții au evoluat organizat și s-au apărat în propria jumătate de teren încercând apoi să joace pe contraatac, în timp ce gazdele au arătat o lipsă de imaginație și de mândrie care nu se pot comenta. Unicul gol al partidei, marcat de cei de la Inter Dorohoi bineînțeles, a fost înscris în urma unei gafe copilărești din defensiva sucevenilor.
Două chestiuni se pot menționa totuși în urma jocului dintre Rapid Suceava și Inter Dorohoi. Prima, Rapid Suceava a beneficiat de câteva lovituri libere din poziții excelente, 18-20 de metri central, situații irosite prin execuții lamentabile ale unor jucători care au experiența cel puțin a unui sezon în Liga a II-a.
Al doilea lucru important de menționat este acela că într-o echipă care va trebui să joace cu doi jucători sub 19 ani în teren, cel mai bun om a fost din nou ”veteranul” Dorin Semeghin. Cu 55 de kilograme cu tot cu ghete, Semeghin a arătat pofta de joc, plăcerea de a juca fotbal fiind un exemplu de dăruire pe teren. Acest lucru trebuie să dea de gândit celor mai tineri, din ”valul” care va fi în lotul Rapidului din Suceava remarcat putând fi doar tânărul fundaș central Tăutianu.
Așadar, Rapid Suceava – Inter Dorohoi a fost 0-1, gruparea suceveană acuzând în mod clar lipsa unui vârf de atac și a unui mijlocaș de creație.

Rapid (repriza I): Hânţescu – Bălan, Ferariu, Tăutianu, Semeghin – Sfrijan, Dănilă – Onciu, Apostol, Vrabie – Sumanariu.
Rapid (repriza a II-a): Hânţescu (Niga) – Strugariu, Tăutianu, Sava, Semeghin – Aeroaiei, Jitariuc – Negru, Gheorghiciuc, Ghiuţă – Cozac.

Până la sfârşitul lunii iulie fotbaliştii Rapidului se vor antrena în localitate, pe stadionul Areni. Timp de 10 zile, începând cu 3 august, sucevenii vor pleca într-un stagiu centralizat de pregătire la Poiana Negri. După revenirea de la munte, sucevenii mai au în program alte patru jocuri amicale: pe 13 august cu ASC Bacău, pe Areni, pe 15 august cu Bucovina Pojorâta, în deplasare, pe 19 august cu Bucovina Pojorâta, pe teren propriu şi pe 22 august în deplasare, cu ASC Bacău. Startul ediţiei de campionat 2015-2016 va avea loc pe data de 29 august.

Rapid Suceava a pierdut și primul amical pe ”Areni” în fața nou promovatei în Liga a III-a, Inter Dorohoi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava