MOPAN Suceava

Puținii spectatori care au venit în tribunele stadionului ”Areni” la meciul dintre Rapid Suceava și Farul Constanța au pierdut ocazia de a vedea cea mai categorică victorie a echipei lor favorite în acest sezon competițional. Miza deosebită a întâlnirii și vremea potrivnică fotbalului și-au pus amprenta asupra evoluției celor 22 de jucători. De menționat faptul că înainte de fluierul de start, echipele au ținut un moment de reculegere în memoria președintelui Craiovei ”Maxima” Cornel Stroe și a ”maestrului de sunet” al stadionului ”Areni” de peste cinci decenii, Constantin Șlic, ultimul decedat chiar înainte de a veni la meci.
Surprinzător, cei care s-a adaptat mai bine lapoviței care a inundat stadionul sucevean au fost jucătorii de la Farul Constanța. După 20 de minute de joc gazdele nu construiseră mai nimi, în timp ce ”marinarii” erau cu fundașii centrali lamijlocul terenului. Din fericire portarul Pascal a prins o zi mare și tabela de marcaj a rămas nemodificată.
Cea mai mare ocazie a primei părți a jocului a aparținut sucevenilor. Bîgu a centrat bine de pe partea stângă, vârful de atac Negru a preluat și a tras în bara porții constănțenilor. Mingea i-a revenit și cu latul a trimis-o pe lângă poartă!
Acelați jucător și-a luat revanșa în minutul 31 cânda reluat cu capul în plasă balonul expediat excelent din corner de Semeghin.
A fost 1-0 la pauză și speranțe mari pentru Rapid Suceava la o victorie esențială în lupta pentru un loc mai bun în turneul play-out.
Stilul de joc pe contraatac a fost păstrat de suceveni și în repriza a doua. ”Schema” a mers și datorită inpirației portarului Pascal și a jocului bun al apărătorilor formației pregătite de Bogdan Tudoreanu. Pe final de meci, rapidiștii suceveni au mai punctat de două ori. Prima dată Sumanariu a reușit un gol splendid, gen Rumenigge în meciul cu Franța de la Mondialul din Spania 1982, pentru ca apoi Daniel Bălan să fructifice un contraatac perfect al echipei Rapid Suceava. Scorul ar fi putut lua proporții, Arotăriței și Mircea Negru ratând ocazii rarissime.
A fost așadar Rapid Suceava – Farul Constanța 3-0 și puncte mari cât roata carului pentru gazde în turneul play-out. Se poate spune că și președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a fost prezent la meci a adus noroc sucevenilor care ți-au trecut în cont cea mai clară victrorie din acest sezon competițional.

Rapid Suceava: Pascal – Bălan, Velescu, Sava, Semeghin (cpt.) – Cerlincă, Sumanariu, Stănescu, Bâgu – Negru, I.
PlămadăRezerve: Hînţescu – Ionesi, Vitu, Ferariu, Fedorovici, Arotăriţei, Golofca.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Farul Constanța: Curcă – Mansur, V. Apostol (cpt.), Băjan, Buzea, I. Florea I, Ghinea, Igiroşanu, Ivanovici, Niţescu, Tothăzan.
Rezerve: Neagu – Barna, D. Ciobanu, Coteanu, I. Florea II, D. Stan, A. Tudor
Antrenor: Ştefan Nanu.
Arbitru: Sorin Andrei Antonie (Bucureşti); Asistenţi: Iulian Cătălin Brînză şi Ciprian Iovu (ambii din Botoşani).

Rezultate consemnate în etapa a XXIV-a a Seriei I a Ligii a II-a:
Rapid Suceava – Farul Constanţa    3-0
Dunărea Galaţi – CSMS Iaşi    0-4
ACS Berceni – FC Clinceni    1-3
Gloria Buzău – CF Brăila    0-0
Unirea Târlungeni – SC Bacău    1-1

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava