Concert pascal
MOPAN Suceava

Interes deosebit pe stadionul ”Areni”, sâmbătă 5 septembrie, la meciul din etapa a II-a a seriei I a Ligii a II-a dintre Rapid Suceava și Bucovina Pojorâta. Spectatori numeroși în tribune, gazon excelent și vreme perfectă pentru fotbal au fost ”ingredientele” care au îndemnat la un spectacol sportiv de calitate. Din păcate, emoțiile jucătorilor au fost puțin cam mari și realizările cam puține. Gazdele au jucat sub presiunea rezultatului după ce au pierdut în prima rundă la Brăila, în timp ce tinerii jucători ai formației oaspete, la primul contact cu eșalonul secund și cu un teren de dimensiunile ”Areniului”, au fost și ei puțin ”morcoviți”.
Elevii antrenorului Bogdan Tudoreanu au pus stăpânire pe joc destul de repede, dar după șutul bun lui Stănescu, suceveanul ”înregimentat” acum la Bucovina Pojorâta trimițând un avertisment la începutul disputei. A fost doar o ”boare de vânt” pentru că apoi sucevenii au avut cel puțin patru ocazii clare de gol irosite cu execuții modeste de Golofca și Mircea Negru. Rapid Suceava a marcat totuși prin Enciu, puternicul atacant venit de la Farul Constanța înscriind cu capul după o centrare perfectă a lui Semeghin. Cu portarul și unul din fundașii centrali sub 19 ani în primul unsprezece, formația gazdă s-a descurcat bine în prima repriză a disputei cu Bucovina Pojorâta, oaspeții replicând destul de ”anemic” doar prin Buhăcianu.


Oaspeții au fost mai curajoși după pauză când au realizat că jucătorii suceveni sub 19 ani sunt portarul și unul din fundașii centrali. La o minge în care cel puțin unul dintre ei a fost nesigur, Coman a interceptat, a pasat spre Buhăcianu care a egalat situația pe tabela de marcaj. La 1-1 lucrurile s-au complicat pentru Rapid Suceava și trecerea minutelor a accentuat un pic panica. Din fericire pentru ei cei din Pojorâta s-au retras și au sperat la o remiză norocoasă. Nu a fost suficient pentru că viteza lui Golofca a fost decisivă în minutul 80, centrarea sa fiind reluată inspirat de Edi Sandu, jucător care l-a înlocuit pe Mircea Negru, mai puțin inspirat în acest meci. A fost așadar la final 2-1 pentru Rapid Suceava în disputa cu Bucovina Pojorâta și un succes dificil pentru gazde. După ocaziile din prima repriză scorul ar fi putut fi mult mai clar în favoarea elevilor lui Bogdan Tudoreanu, dar atacanții suceveni, fotbaliști cu mare experiență au fost superficiali. Nu se pot multe reproșa jucătorilor sub 19 ani folosiți de rapidiști, fără faza golului marcat de Bucovina Pojorâta ei descurcându-se admirabil. În posturile în care evoluează ei totul trebuie să fie simplu, din cât mai puține atingeri ale balonului. Să fim sinceri și să spunem că la 5-1, eroarea de la punctul reușit de oaspeți nu ar fi contat. Cei din Pojorâta au arătat multe calități tehnice și tactice, dar au nevoie de mai multă ”răutate”, în sens pozitiv, în joc pentru a face față eșalonului secund.
Oricum, trei puncte vitale pentru moralul echipei Rapid Suceava care va juca miercuri în Cupa României cu Ceahlăul Piatra Neamț și apoi sâmbătă, tot pe ”Areni” cu Gloria Buzău.

Rapid Suceava: Niga – D.Balan, Tăutianu, S.Ciobanu, Semeghin – Golofca (Strugariu), Onciu, Apostol (Sfrian), Vrabie – Negru (E.Sandu), Enciu.
Bucovina Pojorâta: Puianu – Cristescu, Răuță, Patca (Prundean), Acostăchioaie – Colța (Pădurariu), Stănescu, Jarda, Căinari (S.Rus) – Coman, Buhăcianu.

Rezultate consemnate în etapa a II-a a seriei I a Ligii a II-a:
SC Bacău – Dacia Unirea Brăila 0-1
Rapid Suceava – Bucovina Pojorâta 2-1
Oțelul Galați – Dunărea Călărași 0-1
ACS Berceni – Academica Clinceni 1-1
Gloria Buzău – Ceahlăul Piatra Neamț a fost amânat, iar meciul Rapid București – Farul Constanța s-a jucat după încheierea ediției.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava