MOPAN Suceava

În etapa a VI-a a seriei I a Ligii a II-a, Rapid Suceava a primit pe stadionul „Areni” vizita echipei Farul Constanţa. Vreme excelentă pentru fotbal, spectatori în tribune, gazon bun, deci toate ingredientele pentru un spectacol sportiv de calitate. Şi cu adevărat, iubitorii fotbalului sucevean au avut ce vedea. Goluri, ratări, parade ale portarilor şi la final victoria formaţiei favorite.

Aşa cum era de aşteptat, tânăra grupare suceveană a abordat meciul cu mare curaj în dorinţa de a demonstra că are valoare de Liga a II-a. Încă din primele minute s-a putut observa că „viteziştii” de la Rapid se vor descurca pe lângă masivii apărători centrali constănţeni. După câteva ocazii de a înscrie semnate de Negru, Golofca şi Semeghin a venit şi golul. Negru insistă la o minge respinsă greşit de fundaşii echipei oaspete, balonul ajunge la Căinari care întoarce scurt un adversar şi marchează cu dreptul la colţul lung. Execuţie frumoasă şi matură pentru tânărul mijlocaş sucevean.

După golul marcat în minutul 18 lucrurile s-au mai liniştit oarecum, singurele faze periculoase ale oaspeţilor venind în urma unor cornere sau lovituri libere acolo unde constănţenii deţineau superioritatea „aeriană”. Cei care au fost mai insistenţi şi mai aproape de gol au fost tot jucătorii echipei gazdă, însă până la pauză mingea nu a mai vrut să intre în poarta apărată de Curcă.

La reluare, s-a văzut aproape imediat ce bine era dacă Rapid ar fi avut la pauză avantaj de două goluri pe tabela de marcaj. La singura ocazie a „marinarilor”, Săceanu profită de nesincronizarea apărătorilor suceveni şi lobează peste portarul Preda pentru 1-1.

După golul egalizator, nedrept oarecum după evoluţia jocului, timp de câteva minute bune s-a jucat haotic, „rapidştii” acuzând şocul. Aşa cum le stă bine unor fotbalişti cu mare experienţă, imediat au ieşit la rampă Semeghin şi Daniel Bălan. Impulsionaţi de cei doi, jucătorii echipei gazdă au început să „asedieze” poarta constănţeană. Ajutaţi şi de inspiraţia antrenorilor care l-au înlocuit pe Marinkovic şi l-a împins în atac pe Ionuţ Plămadă, sucevenii aufost peste adversarii lor. După două ratări monumentale ale lui Ionuţ Plămadă, la cea de-a treia excelentă centrare a lui Semeghin, acelaşi jucător a înscris cu capul. La 2-1 în favoarea lor şi cu publicul al 12-lea jucător, fotbaliştii pregătiţi de Ovidiu Murariu, Bogdan Tudoreanu şi Ion Buzoianu au făcut „legea” pe teren. Până la final au mai fost destule ocazii de a înscrie, însă goalkeeperul Curcă şi-a arătat valoarea şi a „închis” poarta constănţenilor.

După 90 de minute de joc a fost aşadar 2-1 în disputa Rapid Suceava – Farul Constanţa şi deci victorie absolut meritată pentru gruparea gazdă care putea câştiga mult mai clar. Şase puncte în clasament pentru suceveni şi moral bun pentru partida din etapa viitoare pe terenul celor de la Dinamo II.

Rapid Suceava: Preda – D. Bălan, Fl. Plămadă, Lozneanu, Semeghin – Velescu – I. Plămadă, Căinari, Golofca (Sava ‘90+3) – M. Negru (Sumanariu ’90+1), Marinkovic (Arotăriţei ‘65). Antrenor: Ovidiu Murariu.

Farul Constanţa: G. Curcă – Băjan, Tabără, Stegaru, Săceanu – Niţescu, Ghenciu (Coteanu ‘73), Buzea, Sg. Popescu (Bîrladeanu ‘46), Stoianof (Matei ‘46) – S. Chiţu. Antrenor: Alin Artimon.

Rezultate consemnate în etapa a VI-a:

Rapid Suceava – Farul Constanţa    2-1

FC Botoşani – CS Buftea       3-1

Sportul Studenţesc – CF Brăila       4-0

CS Otopeni – Unirea Slobozia        1-1

 

Clasament seria I

 

1. Sportul Studenţesc    6       6       0       0       15-2  18

2. CS Otopeni               6       4       2       0       10-4  14

3. FC Botoşani             5       4       0       1       11-5  12

4. Săgeata Năvodari     5       3       2       0       14-6  11

5. Delta Tulcea             5       3       0       2       7-7    9

6. Rapid Suceava          4       2       0       2       6-6    6

7. CF Brăila                 3       1       1       1       6-8    4

8. Unirea Slobozia        4       0       3       1       7-10  3

9. Farul Constanţa         5       1       0       4       5-7    3

10. Dunărea Galaţi       4       1       0       3       2-7    3

11. CS Buftea               5       1       0       4       6-13  3

12. Chindia Târgovişte 4       0       2       2       3-6    2

13. Dinamo II               5       0       0       5       1-10  0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava