MOPAN Suceava

Rapid Suceava s-a prezentat la meciul din etapa a XX-a a seriei I a Ligii a II-a, cel cu SC Bacău, cu un moral bun după patru puncte realizate în cele două runde premergătoare disputei. Sucevenii mai aveau un motiv pentru care ar fi trebuit să lupte și anume pentru revanșa în fața unei grupări care le-a administrat cea mai ”cruntă corecție” în tur, 5-1!
Calculele celor din tribune și de pe banca tehnică a rapidiștilor suceveni s-au dovedit a fi incorecte pentru că déjà în minutul 7 oaspeții conduceau cu 1-0. Fundașii suceveni și mijlocașii au fost neatenți și vârful de atac Ungureanu a profitat și a trimis calm pe lângă portarul Hânțescu.
Datele problemei s-au schimbat încă din debut pentru fotbaliștii suceveni, dar ei nu au reușit să le corecteze. Compartimentul median a fost cel care nu a izbutit să ordobeze jocul și să ofere baloane utile pentru atacanți. În afară de deschiderea bună a lui Stănescu pentru Golofca, acesta ratând pentru că și-a închis unghiul, mingile pentru cei din ofensivă au fost jenante. Deși s-au zbătut și ”bătut” cu puternici jucători băcăuani, tinerii Cerlincă și Sumanariu au fost complet neinspirați. Pasele lor pe culoar au fost prea lungi de fiecare dată, ei preferând pase în adâncime în locul unui joc ”mic” cum se spune, cu pase scurte. Oricum, acest stil ar fi fost mult mai eficace în duelul cu jucători mult mai bine construiți fizic pentru jocul pe sus.
Ca să fie totul pedos, în minutul 40 defensiva suceveană a gafat din nou și același Ungureanu a dus scorul la 0-2.
După pauză antrenorii suceveni au încercat să schimbe ceva în jocul elevilor lor și chiar au reușit. Imediat cum s-a ”scos” mingea pe extreme și s-a venit cu centrări în careu au început să apară situațiile bune de a marca. Din păcate, mijlocașii și atacanții suceveni nu au avut baftă la gol.
Rapid Suceava a redus totuși din handicap în minutul 70, cornerul executat de inepuizabilul Semeghin fiind fructificat de Arotăriței. Elanul sucevenilor s-a văzut imediat și gruparea suceveană a avut un șut în bară din lovitura liberă executată de Semeghin, pentru ca apoi Stănescu să nu poate relua în plasă un balon din apropiere. Nu a fost 2-2, dar putea lesne să fie din nou 1-5 pentru că SC Bacău a ratat câteva ocazii monumentale pe final.
Deși a pierdut, înfrângerea nu este gravă pentru că SC Bacău a ajuns pe loc de play-off și dacă va rămâne acolo scoruirle din meciurile directe nu vor mai conta în clasamentul pentru play-out. Mai complicat însă este faptul că jocul Rapidului Suceava nu merge. Dacă analizăm fiecare fotbalist în parte care evoluează la echipa suceveană atunci în mod sigur lotul este peste multe altele ca experiență, cel puțin. În ansamblu lucrurile nu fucnționează la fel de bine. Jucătorii tineri nu au personalitate și ”depind” prea mult de acțiunile lui Semeghin și Daniel Bălan. În altă ordine de idei, dacă ne uităm puțin la talia lui Semeghin, Daniel Bălan, Sumanariu, Ionesi, Cerlincă sau chiar și Ionuț Plămadă, se poate observa că ei nu pot face față duelurilor cu jucători trecuți de 1,80 și în consecință trebuie de jucat la firul ierbii și la un-doi.
Oricum, eșecul cu SC Bacău i se putea întâmpla oricui, pentru că așa este în fotbal, dar trebuie ca formația suceveană să se concentreze pe întâlnirile cu contracandidatele la play-out și să învețe din greșelile comise.

Rapid CFR: Hânţescu – Bălan, R. Sava, Velescu, Semeghin (cpt.) – Cerlincă, Ferariu, Sumanariu, Golofca – Stănescu, M. Negru.
Rezerve: Pascal – Bâgu, C. Gafiţa, Ionesi, Arotăriţei, I. Plămadă, Duţică.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu.

SC Bacău: Petrariu – Miron, Lozneanu, Burcă, Luncanu – Şchiopu, Taban, Cl. Tudor, Hurdubei (cpt.) – B. Rusu, B. Ungureanu.
Rezerve: Savu – Predoiu, Adăscăliţei, Căinari, Strugariu, Mihălăchioaie, Curiliuc
Antrenor: Viorel Tănase.

Rezultate consemnate în etapa a XX-a a seriei I a Ligii a II-a:
Rapid Suceava – SC Bacău 1-2
Farul Constanța – Unirea Slobozia 1-1
Dunărea Galați – Unirea Târlungeni 1-1
ACS Berceni – Gloria Buzău 1-1
Rapid București – CSMS Iași 0-2

Clasament
1. CSMS Iaşi 18 12 1 5 33-15 37
2. Rapid Bucureşti 18 10 5 3 27-16 35
3. Unirea Slobozia 18 9 5 4 24-20 32
4. FC Clinceni 17 7 6 4 29-20 27
5. ACS Berceni 16 7 6 3 24-17 27
6. SC Bacău 16 6 3 7 22-21 21
7. Gloria Buzău 16 4 7 5 18-15 19
8. Farul Constanţa 18 4 6 8 12-26 18
9. Unirea Târlungeni 16 4 5 7 10-15 17
10. CF Brăila 16 4 3 9 21-31 15
11. Rapid Suceava 17 3 6 8 17-29 15
12. Dunărea Galaţi 16 2 5 9 18-29 11

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava