Concert pascal
MOPAN Suceava

Returul seriei I a Ligii a II-a la fotbal va debuta sâmbătă 9 martie. După o pauză de mai bine de trei luni de zile echipele sunt pregătite pentru reluarea partidelor oficiale.
La capătul unui tur de campionat relativ bun, în care a reuşit câteva rezultate surprinzătoare, Rapid Suceava este pregătită pentru o nouă „rundă” de întâlniri cu adversarele ei din seria I a eşalonului doi al fotbalului românesc. De menţionat faptul că în partea a doua a sezonului competiţional 2012-2013 formaţia suceveană va avea două meciuri în plus pe teren propriu, şapte la număr. În primele două runde Rapid Suceava va întâlni pe rând grupările Delta Tulcea, în deplasare şi apoi FC Botoşani, acasă, în continuare urmând două săptămâni de pauză.
Formaţia „ceferistă” a făcut o pregătire bună de iarnă şi a făcut modificări serioase în lot faţă de turul campionatului. Au părăsit gruparea rapidistă Lozneanu şi Căinari, doi jucători care au evoluat bine, dar care s-au întors la echipele de la care au plecat. În schimb, la echipă au venit nu mai puţin de nouă fotbalişti: Marius Doboş, Florin Chişu, Adrian Caragea, Mihai Petrescu, Marian Gâldean, Ovidiu Morariu, Alexandru Pleniceanu, Maradona Chiriac şi Mihai Zăvoi.
„De sâmbătă vom reveni pe teren după perioada de pauză de iarnă şi vrem să o facem cât mai bine. Toate componentele seriei I a Ligii a II-a s-au „întărit” şi sunt convins că vom avea un retur dificil.
Avem în lotul pentru partea a doua a campionatului mulţi jucători noi, dar cu experienţă, jucători care cred că ne vor ajuta. Echipa noastră are o pregătire fizică bună, dar stă mai modest la capitolul tactic pentru că majoritatea meciurilor amicale le-am jucat pe teren sintetic. Omogenitatea este partea la care mai trebuie să mai lucrăm şi bineînţeles adaptarea la jocul pe gazon.
Noi vom încerca atacăm toate partidele la victorie şi vrem să scoatem cât mai mult din primele două partide oficiale cu delta Tulcea şi FC Botoşani” a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu care va pregăti gruparea suceveană pentru primul meci oficial din 2013.
În ultima săptămână la echipa suceveană s-a petrecut un incident între jucătorul Sava şi antrenorul principal Ovidiu Murariu. Disputa directă s-a încheiat se pare cu suspendarea sportivului, dar şi cu plecarea tehnicianului.
„Nu sunt în măsură să vă spun exact care sunt consecinţele incidentului, dar pot să transmit din partea conducerii faptul că Sava a fost suspendat pe termen nelimitat şi trimis la echipa a doua” a menţionat antrenorul Tudoreanu.
Toţi cei opt noi rapidişti suceveni, portarul Zăvoi fiind singurul absent, au declarat, în cadrul conferinţei de presă organizate ieri la stadionul „Areni”, că se simt bine la Suceava şi vor să ajute echipa să urce în clasament.
„În ceea ce priveşte disputa dintre FC Botoşani şi clubul nostru în legătură cu punctele din meciul tur contestate de vecinii noştri nu pot să vă menţionez noi termene de judecată. Din punctul nostru de vedere şansele botoşănenilor sunt minime pentru că au făcut contestaţia după o perioadă lungă de la încheierea jocului direct, câştigat de noi pe teren şi pe merit.
Despre licenţiere vă pot spune doar că la ultima şedinţă nu s-a luat nicio hotărâre specială, deci se pare că pentru anul viitor nu este necesară pentru echipele de liga a II-a. Cum, în opinia mea, nu se pot face schimbări ale regulilor în timpul competiţiei, din fiecare serie a Ligii a II-a vor retrograda trei echipe şi vor promova două. În aceste condiţii din seria I, a noastră, nu va mai retrograda nimeni pentru că trei dintre echipele care s-au înscris în campionat s-au retras” a conchis tehnicianul sucevean Bogdan Tudoreanu.

Etapa a XVI-a a seriei I a Ligii a II-a programează meciurile:
Delta Tulcea – Rapid Suceava
CF Brăila – Chindia Târgovişte
Săgeata Năvodari – Dinamo II Bucureşti
Sportul Studenţesc – Farul Constanţa
CS Otopeni – Dunărea Galaţi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava