Concert pascal
MOPAN Suceava

Festivalul Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la … Gura Humorului” face plăcere publicului de mulți ani, iar premiul câștigătorii ei sunt cunoscuți cu mult dincolo de granițele României.

In 2018 la Gura Humorului, în Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina a avut loc expoziția personală „Caricatură este serios” a laureatului Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor la … Gura Humorului” caricaturistul Marina Gorelova.

Și în această vară anului 2021, în ciuda situației grave de pandemie, o nouă expoziție personală Marina Gorelova a găzduit în Muzeul „Casa Umorului și Satirei” din Gabrovo, Bulgaria. Vernisajul a avut loc în legătură cu prezentarea cărții pline de umor „Vindecați-vă cu râsul”, publicată de editura din Plovdiv „Talent”, care a inclus poezii ale profesorului Dimitar Dimitrov și caricaturi de Marina Gorelova, membru al Uniunii Artiștilor.

Spectatorii au reușit să cunoască caricaturi perspicace și ascuțit, publicate în această carte.

Evenimentul a fost organizat de celebrul Muzeu bulgar „Casa umorului și satirei” din Gabrovo.

În sala de expoziții № 5, au fost prezentate 25 de desene în format A3 și A4, care i-au încărcat pe cei din jur cu energie pozitivă, dătătoare de viață.

Expoziția actuală a trezit un interes deosebit în rândul publicului și i-a determinat pe vizitatori să se gândească la absurdul situațiilor de viață. În lucrările sale, artistul atinge probleme economice, sociale și de mediu. Relațiile sociale și interpersonale ale oamenilor.

Cartea „Vindecați-vă cu râsul” este o combinație reușită de poezii pline de umor ale profesorului Dimitr Dimitrov și caricaturi de artistului Marina Gorelova, laureatului concursurilor internaționale în cadrul unui proiect.

În adresa lui Svetla Dimitrova, directorul editurii „Talant”, s-a spus că „caricaturi, deși nu sunt special create ca ilustrații pentru poezii, sunt apropiate în temă, merg bine cu ele și conferă culoare și vivacitate designul general „, și a fost exprimat, de asemenea, mulțumiri speciale pentru Marina Gorelova în calitate de autor al designului copertei.

Carte a fost prezentată de Mikhail Veshim, redactor-șef al ziarului umoristic și satiric „Sturshel”, care și-a împărtășit impresiile despre publicație și a remarcat că desenele amuzante „create de caricaturistul Marina Gorelova sunt minunate” și ocupă demn un loc mare în această „carte frumoasa”, pentru că trăim într-un „ time bolnav” pentru care râsul este cel mai bun medicament.

Ekaterina Markova

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava