Concert pascal
MOPAN Suceava

Având în vedere situația operativă complexă existentă pe raza comunei Șcheia dar și analizele criminogene privind cartierele Burdujeni și Ițcani, Poliția Municipiului Suceava a organizat în data de 03.03.2021 o acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier. Totodată s-a avut în vedere creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă pentru prevenirea și combaterea infracționalității și implicit pentru a genera un efect preventiv general.

În acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de 2 grupe de luptători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale precum și o grupă de jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

De asemenea în vederea identificării persoanelor care comit furturi de energie electrică, precum și a celor care folosesc/au executat instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare combaterii problematicii furturilor de energie electrică, au fost angrenate și 6 echipe Delgaz Grid.

Pe parcursul acțiunii au fost puse în executare mai multe mandate de aducere față de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Șcheia cu spijinul I.P.J. Suceava – Serviciul de Acțiuni Speciale și I.J.J. Suceava.

Dispozitivul de acțiune a fost concentrat pe raza satului Șcheia cât și pe principalele artere de circulație din localitate, dar și în cartierele sucevene Burdujeni și Ițcani.

La acțiune au participat 60 de polițiști și 8 jandarmi și au fost utilizate 28 de autospeciale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 364 persoane, au fost verificate 47 de obiective și au fost controlați 217 de conducători auto.

Au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.255 lei.

Au fost constatate în flagrant 3 infracțiuni.

Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost verificate privind respectarea normelor prevăzute de legea 123/2012 (energie electrică) 32 de imobile, în 10 situații procedându-se la deconectarea de la rețeaua electrică.

Exemple semnificative:

  • La data de 03.03.2021, ora 08,00 în baza planului de razie întocmit la nivelul Poliției Mun. Suceava, s-a acționat pe raza comunei Scheia, jud. Suceava în echipe constituite din lucratori din cadrul Poliției mun. Suceava, luptători SAS și inspectori din cadrul Delgaz Grid, iar în urma controlului efectuat la locuința unei familii din com/sat Șcheia, str. Aeroportului, au fost constatate următoarele:

În curtea locuinței a fost identificată proprietara care a permis accesul în locuință, unde în prezența inspectorilor Delgaz Grid, s-a constatat faptul că pe peretele din exteriorul locuinței, firida de branșament de tip FB-1 este fără capac și nesigilată, iar în interiorul acesteia pe plăcuțele de contact ale branșamentului se observă urme de arc electric ca urmare a unei intervenții neautorizate. În interiorul locuintei s-a constatat că contorul electric nu are sigiliu la capacul de borne, una din plombele metrologice lipsește, iar montajul la blocul de borne este inversat, conductoarele de fază fiind puse în locul celor de nul și invers. De asemenea Inspectorii Delgaz au constatat că în baza de date apartinand SC.Delgaz grid, locul de consum are contractul reziliat din anul 2017 și energia electrică consumată la acest loc de consum nu este facturată.

Referitor la cele constatate, proprietara a declarat faptul că imobilul este cumpărat de aproximativ 7 ani de zile, iar pentru energia electrică a avut contract bunica sa, recunoscand faptul că cei 7000 de kw de pe contor este consumul de energie realizat de către ea, dar nu are cunostință despre situația contorului și a firidei, intrucat așa ar fi cumpărat imobilul.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor  de “furt” și ”folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei livrate”, fapte prev. și ped. de art. 228 alin.(1) și (3) din Cod Penal și art. 92 alin.(1) și (2) din Legea 123/2012.

  • De asemenea ca urmare a constatărilor efectuate s-a luat măsura deconectării curentului electric în total la 10 imobile.
  •  În cadrul raziei organizate la nivelul Poliției Municipiului Suceava la data de 03.03.2021, lucrătorii SPR 9 Șcheia au continuat administrarea probatoriului și au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un localnic pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere de art. 335 alin (2) din Codul Penal și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art.38, alin.(2) Cod penal, constând în aceea că:

La data de 02.03.2021, în jurul orei 23.27, bărbatul care avea suspendat dreptul de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice a condus autoturismul pe DN17-str.Humorului din comuna/sat Șcheia, jud. Suceava, fiind depistat în flagrant de către lucrătorii de poliție, iar în urma anlaizării probelor biologice de sânge recoltate a rezultat că avea o alcoolemie de 1,40 g0/00 alcool pur în sânge la ora 00.20, respectiv o alcoolemie de 1,23 g0/00 alcool pur în sânge la ora 01.20.

În baza mandatului de aducere emis de lucrătorii SPR 9 Șcheia, suspectul a fost condus la sediul secției și a fost audiat în prezența unui avocat din oficiu, iar prin ordonanța din 03.03.2021, ora 18.00, s-a dispus reținerea acestuia pe o durată de 24 ore, începând de la 03.03.2021, ora 18.00 până la 04.03.2021, ora 18.00, după care a fost depus la CRAP din cadrul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii SPR 9 Șcheia, urmând a se dispune procedural.

  • Poliția mun. Suceava – Biroul Rutier în continuarea cercetărilor efectuate, privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de 335 alin. (2) din Codul Penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin (2) din Codul Penal, comise de către un bărbat din comuna Șcheia, prin ordonanța din data de 03.03.2021, s-a dispus reținerea acestuia și introducerea în Centrul de Reținere și Arest  Preventin – Suceava, pe o perioadă de 24 ore, de la data de 03.03.2021 ora 1755 – până la data de 04.03.2021 ora 1755.

Cercetările sunt continuate de către lucrători din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de  art. 335 alin. (2) din Codul Penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin (2) din Codul Penal, urmând ca dosarul penal să fie înaintat către unitatea de parchet competentă cu soluție procedurală.

  • La data de 03.03.2021, ora 16.35, Tribunalul Suceava ne-a transmis mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 36 de ani domiciliat în sat/com. Ciprian Porumbescu, care a locuit însă fără forme legale în comuna Șcheia, condamnat la pedeapsa 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Având în vedere cele sesizate s-a format o echipă operativă din 2 lucrători din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, ocazie cu care  a fost identificat și condus la sediul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.

La sediul secției s-a format o escortă formată din 2 lucrători din cadrul Pol. Mun. Suceava – B.O.P. care l-au condus pe bărbatul de 36 de ani  la Penitenciarul Botoșani, unde a fost încarcerat în vederea executării pedepsei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava