Poliția Suceava a organizat timp de trei zile, în aproape tot municipiul Suceava, pentru creșterea gradului de siguranță al tinerilor. Controalele au fost făcute în zilele de 8, 9 și 10 august, la acțiune participând și lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil și lucrători din cadrul Poliție Locale Suceava. Verificările au fost făcute în zona parcurilor, spațiilor de joacă pentru copii, teraselor și a magazinelor cu program non stop.
La acțiune organizată au participat zilnic 24 lucrători, din care 14 polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, 2 polițiști din cadrul Biroului Rutier, 4 lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și 4 lucrători din cadrul Poliției Locale, acționându-se cu 8 autospeciale din dotare.


Potrivit Poliției Suceava, efectivele participante au acționat cu preponderență în zonele aglomerate, fiind vizate în special parcurile și magazinele cu program non-stop, respectiv zona magazinului MIHALEX din Cartierul Obcini, zona restaurantului LA RADU – Obcini, zona ABC – Obcini (barul MIA și terasa RAI CAFFE), locul de joacă din proximitatea blocurilor ANL de la stația PECO OMV Obcini, Parcul Universității, parcul din proximitatea Policlinicii Areni, zona ALBINA, zona CURCUBEU, parcul bl. G 31 și blocul de garsoniere E 37 de pe str. Zorilor nr. 2, locul de joacă de pe str. Luceafărului, locul de joacă de lângă Biotest, pe str. Aleea Lalelelor nr. 8, bl. 116, zona cartodrom, zona Bisericii Sf. Vineri, zona Pasha, magazinul „Non-stop” din zona „Mobilă”, cazinoul Las Vegas de pe George Enescu, pe str. Leca Morariu la Căminul Speranța, locul de joacă de pe str. Oituz, zona magazinului Mihalex din Cartierul Zamca, parcarea Mănăstirii Zamca, în zona BEBELUȘU – la locul de joacă pentru copiii (vis a vis de catedrală), pe str. Narciselor în spate la blocul Belvedere, pe str. ALEXANDRU CEL BUN (la NON STOP și la locul de joacă pentru copii), PARCUL CENTRAL Prof. Ioan Nemeș, PARCUL din proximitatea COLEGIULUI DE ARTĂ CIPRIAN PORUMBESCU, PARCUL ȘIPOTE, CLUB CRYSTAL, zona de agrement TĂTĂRAȘI, zona căminelor Colegiului de Industrie Alimentară, PARCUL SIMION FLOREA MARIAN, în PARCUL 3 BĂRBOȘI, cazinoul Las Vegas de pe str. Curtea Domnească, locul de joacă (parcul ) vis a vis de catedrală, pe str. Mărășești, nr. 48, la blocul de locuințe sociale, pe str. Calea Unirii, nr. 15, la blocul de locuințe sociale, zona Autogară, pe Esplanada Casei de Cultură.
„În cadrul acţiunii s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona parcurilor, discotecilor, barurilor, teraselor şi a altor localuri de agrement; de asemenea, s-a verificat legalitatea măsurilor luate de administratorii localurilor pe linia asigurării pazei. Totodată, polițiștii au vizat monitorizarea și sancționarea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică și identificarea persoanelor străine de localitate care nu își justifică prezența pe raza de competență”, se precizează într-un comunicat al Poliției Suceava.


În cadrul acțiunii au fost legitimate 530 de persoane, dintre care 119 au fost atenționate sau avertizate verbal. De asemenea, au fost verificați 39 agenți de pază și au fost legitimate și verificate 143 de persoane din afara Sucevei. Au mai fost verificate 60 de obiective, au fost controlate 42 de bagaje. În cadrul acțiunii au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.335 lei, din care 20 la Legea 61/1991 în valoare de 4.400 lei, 16 la OUG 195/2002 = 16 în valoare de 7.815 lei și 2 la alte acte normative , în valoare de 120 lei.
Tot în cadrul acțiunii au fost reținute și patru permise de conducere și două certificate de înmatriculare.
„Cu ocazia executării acțiunii, în zona și proximitatea obiectivelor sus-menționate nu au fost înregistrate sau sesizate fapte antisociale.
Urmare a prezenței active în teren nu au fost înregistrate infracțiuni contra patrimoniului sau persoanei și nu au fost sesizate acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, scopul fiind creșterea gradului de siguranță a tinerilor și prevenirea și descurajarea actelor delictuale”, a transmis Poliția Suceava.

Razii ale polițiștilor în aproape toată Suceava pentru a asigura siguranța tinerilor, 8.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava