În noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 22:00 – 04:00, Serviciul Ordine Publică – IPJ Suceava a organizat și desfășurat o amplă acțiune cu efective mărite, pe linia prevenirii infracțiunilor stradale și a faptelor antisociale generate în zona cluburilor, barurilor și discotecilor. La acțiune au participat polițiștii Serviciului Ordine Publică, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Polițiilor Orașelor Cajvana și Milișăuți, polițiști rutieri, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

În cadrul acțiunii au fost verificate săli cu jocuri de noroc din cartierul Burdujeni – Suceava, zonele George Enescu și Obcini, trei cluburi din mun. Suceava, precum și o discotecă din orașul Cajvana. Potrivit Poliției Suceava, în urma raziilor au fost legitimate 181 de persoane și au fost efectuate 52 de controale corporale, 14 persoane fiind atenționate cu privire la normele de conduită socială. Totodată, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.700 lei. Au fost controlați 12 agenți de pază și securitate, 4 fiind sancționați contravențional.

Totodată, pentru deficiențele constatate în mod repetat, poițiștii au dispus închiderea temporară a unei discoteci din orașul Cajvana.

Astfel, în data de 4 iunie 2023, la ora 01:40, în incinta unui club din municipiul Suceava a fost identificat un agent de securitate în vârstă de 41 ani, care fiind in timpul serviciului, era îmbrăcat în trening, fără a fi echipat cu uniforma și însemnele distinctive ale firmei de pază al cărei angajat era. Agentul de pază a fost sancționat cu amendă conform art. 58 lit. e) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor. În aceeași noapte, la ora 01:55, la sala o sală de jocuri din municipiul Suceava, a fost identificat agentul de securitate în vârstă de 45 ani, care fiind în timpul serviciului, purta un hanorac peste uniforma cu însemnele distinctive ale firmei de pază a cărei angajat era, nu avea în dotare baston din cauciuc sau tomfă, iar spray-ul iritant lacrimogen pe care il deținea era expirat de peste 6 luni. Agentului de pază i-a fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 lei, conform art. 58 lit. e) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

„Polițiștii reamintesc că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii. Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor”, a transmis Poliția Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava