Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările de reabilitare şi consolidare a Gării Iţcani vor putea să înceapă doar după ce CFR Călători va reuşi să obţină autorizaţia de construire de la Primăria Suceava.

Directorul regionalei Iaşi a CFR Infrastructură, Radu Pipa, a declarat sâmbăta, la Suceava, că CFR Infrastructură a obţinut toate celelalte avize necesare pentru începerea investiţiei, însă autorizația de construire nu poate fi emisă de Primăria Suceava având în vedere că lipseşte certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra clădirii, care poate fi obţinut doar din arhivele de la Cernăuţi.

Radu Pipa a făcut aceste afirmaţii în prezenţa ministrului transporturilor, Iulian Matache, care a vizitat sâmbătă gara Iţcani.

„Noi am demarat reparaţia capitală a gării încă din 2012. Acum suntem în faza obţinerii de autorizaţii. Însă nu reuşim să obţinem autorizaţia de la Primăria Suceava pentru că ne lipseşte un singur document, care se cheamă certificatul de atestare a dreptului de proprietate. Dar cu ajutorul domnului ministru Iulian Matache s-a reuşit constituirea unei comisii interministeriale pentru deblocarea situaţiei şi sper ca în câteva săptămâni să obţinem acest document”, a spus Radu Pipa.

El a precizat că în lipsa autorizaţiei de construire, la Gara Iţcani s-au efectuat lucrări de întreţinere la peron şi acoperiş. Radu Pipa a mai precizat că CFR Infrastructură a alocat din bugetul propriu o sumă de două milioane de euro, fără TVA, pentru lucrările de reabilitare şi consolidare a Gării Iţcani.

După ce a vizitat Gara Iţcani, ministrul transporturilor, Iulian Matache, a spus aici trebuie în mod neapărat atât lucrări de consolidare, cât şi de restaurare, pentru a salva picturile din interiorul clădirii. „Eu cred că trebuie adusă în aceeaşi stare în care a fost odată. La această clădire nu trebuie doar să dai cu var. Este clar că e o clădire foarte frumoasă, care necesită şi lucrări de restaurare, nu numai de consolidare”, a spus Matache.

Ministrul transporturilor a subliniat că pentru reabilitarea acestei gări va trebui găsită o soluţie şi împreună cu autorităţile locale şi judeţene.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că instituţia pe care o conduce va accepta soluţia care va fi găsită pentru reabilitarea gării, iar până atunci va face, dacă va vi necesar, demersurile pe lângă autorităţile din Cernăuţi pentru ca CFR Infrastructură să obţină certificatul de atestare a dreptului de proprietate de care are nevoie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava