MOPAN Suceava

Societatea comercială Napoca SA a remis un comunicat de presă după ce Consiliul Județean a anunțat rezilierea contractului pentru execuția Terminalului 2 al Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava în care își expune punctual său de vedere comunicat pe care îl redăm integral.

”Pentru corecta informare a opiniei publice, sc NAPOCA SA face urmatoarele precizari, pe care va rugam sa aveti amabilitatea sa le dati publicității în virtutea dreptului la replică, exercitat legitim de societatea noastra:
Considerăm decizia de reziliere a Contractului „Extinere terminal pasageri la Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava” ca fiind una abuzivă, fapt pentru care societatea noastră se va adresa instantelor de drept competente pentru solutionarea litigiului.

Un gest categoric abuzivII constituie și sigilarea intempestivă a lucrărilor de executie, la interval de două ore dupa Notificarea de reziliere, fn conditiile în care muncitorii se aflau în șantier și își desfăș urau corect activitatea.

Totodată, subliniem caracterul profund contraproductiv al măsurii de reziliere contractuală în contextul unui obiectiv de investitii realizat în proportie de 95% în conditiile extrem de nefaste ale crizei pandemice, al cărui finalizare certă avea un orizont de timp previzibil limitat. În intervalul în care obiectivul se putea finaliza garantat, beneficiarul a optat pentru solutia cronofagă a instituirii unei comisii de preluare a șantierului, ale cărei proceduri blochează lucrările de executie și consecutiv, amână pe termen nedefinit exploatarea terminalului de către beneficiarul final, călătorii aeroportului.

Decizia de reziliere a contractului, luată de Consiliul Judetean Suceava, este contraproductivă și nedreaptă în special prin abordarea opacă față de interesele legitime ale subcontractorilor locali, agreati de institutia metionată, care sunt expuși în mod iresponsabil riscului unor pierderi economice uriașe, cu prespective certe de faliment. Subliniem că aceste societăti comerciale, de pe raza judetului Suceava, au angajat resurse umane și materiale consistente, ale carei costuri  au rămas acum descoperite. În mod cu totul fals, vicepreședintele Consiliului Judetean Suceava vehiculează culpa SC NAPOCA SA pentru neplata acestora.

Pentru o corectă informare publică, amintim că societatea noastră a formulat de-a lungul timpului numeroase solicitări, adresate beneficiarului, care nu au fest solutionate nici până în prezent ,tot la capitolul ignorării crase a partenerului contractual înscriindu-se și refuzul cu obstinatie de aplicare a prevederilor OUG 114, deși aceasta are caracter general obligatoriu pe teritoriul României.
Atitudinea beneficiarului, de totală neimplicare în evolutia proiectului, culminează prin dezinformarea publică, act reprobabil al derobării de orice responsabilitate în ceea ce-I privește.
SC NAPOCA a apelat, fără succes, la o mediere, în sensul deblocării situatiei critice, arătând că aceasta ar fi benefică nu doar ambelor părti, ci, mai ales, interesului public, care este astfel expus unui prejudiciu financiar semnificativ și nejustificat. Întrucât dialogul executantului cu reprezentantii autoritătii contractante a eșuat, culminând cu acuzele false proferate public de vicepreședintele institutiei, vom apela la instanțele competente pentru a arbitra litigiul survenit în ciuda bunelor noastre intentii”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava