MOPAN Suceava

Ministerul Educației și Cercetãrii, alãturi de organizația neguvernamentalã Narada, cu sprijinul Cora România, au lansat inițiativa „Reacție pentru educație”, o modalitate prin intermediul cãreia tehnologia poate ajunge la profesorii și elevii din comunitãțile dezavantajate.

Platforma pune la dispoziția cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl desfãșoarã acum pentru continuarea educației la distanțã. Obiectivul acestui instrument este acela de a atrage și de a coagula comunitãțile locale, astfel încât sã fie acoperite cât mai multe nevoi într-un timp cât mai scurt.

Deja dotãrile materiale pentru profesorii din opt comunitãți defavorizate, în ceea ce privește educația în medii digitale și pentru elevii lor, vor fi realizate în scurt timp.

Pe platforma narada.online vor fi disponibile spații de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanțã. Acest spațiu virtual are capacitatea de a oferi sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicațiile, platformele și software-urile educaționale disponibile gratuit.

Începând cu data de 1 aprilie, în cadrul platformei digitale, prin intermediul NaradiX, vor fi generate clase digitale susținute de oameni de afaceri, personalitãți din showbiz, profesori și traineri. Totodatã vor fi abordate subiecte de interes pentru elevi, studenți și profesori, cu referire la perioada în care ne aflãm.

„În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa «Reacție pentru educație» vine sã contribuie în aceastã perioadã în care, deși despãrțiți unii de alții, învãțarea trebuie sã continue. Îmi doresc ca acest moment sã deschidã drumul prin care tehnologia în educație sã fie accesibilã tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetãrii.

„Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele științei și tehnologiei, canalele de comunicare, pânã la comunitatea de voluntari și companii, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor ce cautã acum soluții de a rãmâne aproape de elevii lor”, spune Andra Munteanu, co-fondator Narada.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava