Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, se consideră câştigător al competiţiei interne care va desemna candidatul la funcţia de primar al Sucevei la alegerile locale de anul viitor. Bălan a declarat joi într-o conferinţă de presă că dacă nu ar fi avut convingerea că va câştiga nu s-ar fi înscris în competiţie şi că parcursul lui politic de până acum îl obligă la succes. El a amintit de succesul în alegerile parlamentare din 2008 când s-a clasat al treilea la nivel naţional şi de victoria în alegerile parlamentare din 2012 când a fost singurul parlamentar din ţară al opoziţiei care a câştigat colegiul în care a candidat împotriva valului puternic pro- USL.

„Pariul meu este să fac din Suceava un  loc de care să ne mândrim fiecare dintre noi”

„Succesul nu trebuie să fie al lui Ioan Bălan ci al Sucevei. Asta este promisiunea pe care o fac. Ceea ce am făcut până astăzi atât în afaceri cât şi în politică au fost lucruri care m-au situat pe primul loc. Ori, asta vreau să fac şi pentru Suceava. Nu am crezut şi nu o să cred niciodată că Suceava este un oraş urât cum spun contracandidaţii. Suceava este un oraş neglijat. Suceava are nevoie de oameni care să-şi dorească mai mult decât oricât să demonstreze că Suceava înseamnă mai mult decât ambiţii electorale, că Suceava înseamnă mai mult decât jocuri politice. Suceava înseamnă şi este pentru mine personal proiectul meu de căpătâi.  Pariul meu este să fac din Suceava un  loc de care să ne mândrim fiecare dintre noi. Nu e un proiect al unui om ci este un proiect de echipă”, a declarat Bălan. Liderul liberal a explicat că succesul său în politică s-a datorat modului realist în care a abordat campaniile electorale în care a promis doar ce a putut face şi a şi făcut.  Bălan a amintit că alături de el s-a aflat o întreagă echipă pornind de la primari şi consilieri locali care au preluat problemele cetăţenilor ce vizau administraţia locală lui rămânându-i problemele ce au ţinut de calitatea de deputat. El consideră că ipocrizia şi politicianismul nu au ce căuta în comportamentul unui om politic serios şi că ar trebui înlocuite cu realismul şi credibilitatea. Dacă este să vorbim realist despre ce aşteaptă sucevenii de la un primar, a spus Bălan, atunci pe primul loc se află locurile de muncă, apoi spaţiile de petrecere a timpului liber, de activităţi culturale, parcări, parcuri, spaţii verzi. Aceste dorinţe, a subliniat Bălan, se află cuprinse şi în cercetările sociologice de piaţă.

Bălan susţine că cel mai important pentru el este să rămână credibil decât să promită câte în lună şi stele

„Lucrurile acestea mi-au arătat ceva, că nu trebuie neapărat să fii ipocrit că nu trebuie neapărat să fii politicianist  şi să vezi cum un om îl doare ceva iar tu să vii cu piramidon sau cu sulfamidă şi să-i spui că vei reuşi să-l vindeci de boli incurabile. Lucrul acesta nu-l voi face niciodată.  De ce? Pentru că în anii aceştia de politică făcuţi de mine m-am consacrat ca un om care se ţine de cuvânt şi cel mai important lucru pentru mine este ca „da să rămână „da” în continuare şi „nu” să rămână „nu” în continuare.  Pentru lucrul acesta mă voi bate în continuare şi lucrul acesta va rămâne pentru mine extrem de important chiar dacă uneori aş pierde şi puncte în favoarea contracandidaţilor mei”, a spus Ioan Bălan. Bălan susţine că cel mai important pentru el este să rămână credibil decât să promită câte în lună şi stele. „Mă uit că am contracandidaţi şi nu mă refer neapărat la contracandidaţii din interiorul partidului ci şi din afara lui care sunt dispuşi să promită că la iarnă când se anunţă că va fi greu din punct de vedere al asigurării căldurii sucevenilor vor aduce ei soarele deasupra Sucevei şi nu va mai fi nevoie de încălzire centralizată pentru că şi lucrul acesta se poate rezolva politicianist. Nu! Nu fac parte din categoria aceasta de oameni. Cu alte cuvinte abordarea mea pe diferitele proiecte şi teme pe care le-am  preluat din multitudinea de întâlniri pe care le am în cartierele sucevene va fi una realistă în care voi spune da atunci când cred că un proiect se va putea dezvolta în Suceava îl voi susţine cu toată tăria şi îl voi duce la îndeplinire. I-am auzit pe unii spunând că în politică nu ai mamă nu ai tată poţi călca pe cine vrei numai să-ţi atingi scopul. Nu sunt adeptul acestei formule. Sunt mai degrabă adeptul muncii în echipă şi principalul
meu scop a fost să construiesc o echipă”, a spus Bălan.

Ioan Bălan se bazează pe echipa din jurul său

El a arătat că pe unde a trecut a lăsat ceva frumos în urmă şi aşa vrea să facă şi în calitate de primar al Sucevei. Ioan Bălan consideră că va ieşi mai întărit din această competiţie internă din PNL şi că în perioada următoare va propune sucevenilor o parte de proiectele sale cu termene clare de realizare. El a mai spus că în jurul său se află o echipă de oameni valoroşi amintind-o pe colega sa deputata Sanda Maria Ardeleanu şi pe viceprimarii Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava