Concert pascal
MOPAN Suceava

Elevilor de la Colegiul Național de Informatică <Spiru Haret> din Suceava nu li se impune, ci doar li se recomandă ca din toamnă să poarte uniforma școlară. Precizarea a fost făcută, la Radio Top, de directorul colegiului, profesorul de fizică Virginel Iordache. Domnul Iordache a declarat: „Alături de imnul și stema școlii, uniforma face parte din cultura organizațională a unei școli. Matematică, informatică și fizică se fac la toate școlile, mai mult sau mai puțin, dar noi vrem să personalizăm. Nimeni nu obligă pe nimeni să poarte uniforma, ci doar recomandă. Cînd ai optat pentru <Spiru> ai optat pentru calitatea educației și pentru ceea ce este acolo. Ai știut unde vii. Acolo unde nu e ordine și este haos nu poate fi performanță. La o școală fiecare trebuie să știe ce are de făcut. E greu să ții ștacheta sus  din punct de vedere al ținutei într-o societate în care lumea umblă mai mult dezbrăcată decît îmbrăcată. La școală, biserică și teatru trebuie să mergi într-o ținută care să fie cel puțin decentă. Nu e normal să vii la școală cu blugi rupți și cu genți Louis Vuitton, în condițiile în care unii dintre colegii tăi nu au nici după ce bea apă. Școala nu trebuie să uniformizeze, ci să fie decentă, să creeze oameni cu o atitudine corectă față de semeni. Uniforma este și un mod de a face diferența față de ceilalți pe stradă, de a te legitima”.

Profesorul Iordache a completat: „Sînt clase întregi în care și în precedentul an școlar au fost copiii în uniformă. Totul a depins de modul în care au fost convinși de diriginte să poarte o ținută decentă. Nu e posibil ca un profesor de 60 de ani să scoată la tablă un elev care vine în pantaloni scurți. Dacă nu ai uniformă, accesul în școală se va realiza dacă ai o ținută decentă și te legitimezi folosind carnetul de elev. Au fost 3.000 de vizualizări pe o pagină de socializare cu informația despre uniforma de la <Spiru Haret>. Au fost 1.900 de comentarii, din care 1.800 pro-uniformă. Oamenii doresc lucrul ăsta, pentru că România duce lipsă de ordine”.

Totodată, Virginel Iordache a menționat: „Uniformele nu se fac la școală. Noi, nu am adus o firmă pentru a lua măsurile copiilor. Am zis doar că uniforma este alcătuită din pantalon negru, sacou negru, cămașă albă sau bleu, emblema școlii cusută în partea din dreapta a hainei. Vara, cămașa va fi înlocuită cu tricou alb. Fetele au nevoie de fuste. Nu contează dacă sacourile sînt luate de la <Zara> sau din Bazarul din Lunca Sucevei. Uniforma la care ne-am gîndit a rezultat în urma unor consultări îndelungi cu elevii,de-a lungul anilor”. La Colegiul de Informatică <Spiru Haret> uniforma a fost introdusă în 1999, iar obligativitatea purtării acesteia a fost ridicată în 2017.

Recomandare de purtare a uniformei școlare la Colegiul ”Spiru Haret” din Suceava. Iordache: ”La școală, biserică și teatru trebuie să mergi într-o ținută care să fie cel puțin decentă”, 4.2 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/10 (6 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava