Concert pascal
MOPAN Suceava

Pentru a evita problemele ce pot apărea după masa pascală, medicii ne fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paște. Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au postit înaintea Sărbătorilor Pascale.

Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice.

Bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără și cele bogate în grăsimi sau sărate.

Pentru perioada Paștelui se recomandă consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de miel, mai ales persoanelor care au ținut post, iar carnea și preparatele din carne de miel trebuie achiziționate de la comercianți autorizați care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.

Alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool, cât și a exceselor alimentare, iar trecerea de la alimentația de post la cea obișnuită trebuie să se facă treptat. „Vă sfătuim să fiţi cumpătaţi, tubul dumneavoastră digestiv va fi supus la grele încercări prin cantitatea şi calitatea alimentelor tradiţionale de Paşte. Ca urmare, nu ar trebui să consumaţi decît două ouă pe zi, avînd în vedere că şi celelalte preparate conţin ouă. De asemenea, nu mîncaţi mult odată, faceţi pauze în timpul mesei şi consumaţi foarte multe lichide. Cînd spun lichide mă refer la apă plată, apă minerală sau sucuri naturale. Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie. Foarte multă atenţie la copii în această perioadă, pentru că efectele consumului excesiv de ouă, de exempu, sunt mult mai grave decît la adult”, spune dr. Irina Badrajan, medic de familie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava