MOPAN Suceava

Având în vedere informările meteo privind răcirea accentuată a vremii, DRDP Iași lansează  unele recomandări la adresa șoferilor cu privire la riscul formării de polei pe drumurile naționale și regulile de urmat în astfel de condiții.

Dintre acestea, amintim:

* informarea prealabilă cu privire la starea carosabilului de pe traseul de parcurs;

* echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, după caz, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip);

* verificarea sistemului de climatizare-dezaburire;

* adoptarea unei conduite prudente și preventive la volan, fără bruscarea comenzilor autoturismului;

* folosirea în mod corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, pentru a fi vizibili în trafic;

* păstrarea unei distanțe suficiente în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță, având în vedere creșterea distanței de frânare pe carosabil umed sau alunecos.

Reamintim că, potrivit meteorologilor, în acest weekend vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali, precum și în zonele submontane aferente, vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei. De asemenea, vremea se va menține rece și predominant închisă, cu temperaturi minime cuprinse între -4 și 0 grade și vânt cu viteze de până la 70-80 km/h în zonele montane.

Pentru asigurarea unui trafic în depline condiții de siguranță, DRDP Iași este pregătită să intervină cu utilaje dotate lamă și răspânditor de material antiderapant, precum și cu clorură de calciu și material ecologic. În acest sens, bazele noastre de deszăpezire sunt depozitate peste 48.000 tone de sare, DRDP Iași fiind pregătită să intervină cu aproximativ 400 de utilaje proprii și ale prestatorilor aflați sub contract.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava