Comenzi MOPAN Suceava

În perioada Sărbătorilor de iarnă, DRDP Iași anunță participanții la trafic că va acționa în regim de permanență pe drumurile naționale, în vederea menținerii unui nivel optim de viabilitate al carosabilului, pretabil unei circulații în condiții de siguranță.

Cu toate acestea, atenționăm conducătorii auto, dar în special turiștii care în această perioadă se deplasează în zonele de munte, să se informeze în prealabil asupra condițiilor de drum, să circule cu prudență, dar, mai ales, cu echiparea adecvată a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.

Potrivit meteorologilor, începând cu seara de 23 decembrie, în zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Pentru intervalul cuprins între noaptea de 23/24 decembrie, ora 02.00 – 24 decembrie, ora 21.00, a fost emisă o avertizare Cod galben de viscol în zona montană înaltă, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 90-100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și, local, în nordul și estul Transilvaniei. De asemenea, în centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

Drumarii Moldovei sunt pregătiți să intervină cu peste 400 de autoutilaje de deszăpezire și aproximativ 38.000 de tone de material antiderapant în stoc, o atenție deosebită urmând a fi acordată zonelor de munte și traseelor turistice traversate de drumurile naționale.

DRDP Iași vă dorește un Crăciun în tihnă și să vă bucurați de momentele frumoase alături de familie și cei apropiați, oriunde vă veți afla!

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

FOTO/VIDEO, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava