MOPAN Suceava

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că în luna august 2016, județul Suceava a fost vizitat de un număr record de turiști, comparativ nu numărul acestora din aceeași lună a anilor trecuți. Gheorghe Flutur a prezentat joi un bilanț al primei luni din marele program „Hai în Bucovina”, lună în care au fost organizate evenimente cum ar fi redeschiderea Muzeului de Istorie din Suceava, deschiderea expoziției permanente de la Cetatea de Scaun, dar și proiectul Luna Diasporei. Gheorghe Flutur a precizat că la o primă evaluare, luna august a fost una „bună” din punctul de vedere al numărului de turiști care a vizitat județul. „Sunt prudent în afirmații, dar pot să spun că august a fost o lună bună, din punctul de vedere al numărului de turiști și al vizitatorilor”, a spus președintele CJ Suceava, care a adăugat că numărul turiștilor l-a depășit pe cel din luna august 2015.

Gheorghe Flutur a spus că din estimările făcută, nu mai puțin de 54.000 de turiști au fost cazați luna trecută în pensiunile și hotelurile din județul Suceava, ceea ce înseamnă un procent de ocupare al acestora de 85 – 90%. Flutur a arătat că în august 2016 s-a înregistrat o creștere cu 22% a numărului de turiști, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. „Această creștere a numărului de turiști s-a putut vedea și în consumul de la unitățile de cazare, și nu numai”, a precizat șful administrației județene. Gheorghe Flutur a mai adăugat că și la Cetatea de Scaun din Suceava și la Muzeul de Istorie s-a înregistrat un număr foarte mare de vizitatori, doar în luna august fiind eliberate 67.000 de bilete, numărul depășind cifra de 90.000 dacă se ia în considerare și luna iulie 2016.

Flutur a spus că pe parcursul lunii august a.c., în județul Suceava au fost organizate acțiuni de amploare, la care au participat, în total aproape 100.000 de persoane. El a amintit de acțiuni precum deschiderea expoziției de la Cetatea de Scaun, Pelerin în Bucovina, pelerinajele de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Festivalul Medieval din Suceava, Bucovina Rock Castle, Suceava Air Show sau Sărbătoarea Muntelui de pe Rarău. „Toate aceste evenimente au făcut ca Bucovina să fie atractivă pentru turiști. Și am curajul să spun răspicat, că Suceava, Bucovina, au fost repuse pe harta țării. Important este să o menținem, și nu e simplu. Mai trebuie spus că în paralel cu acțiunile din Luna Diasporei au avut loc și alte evenimente de amploare, și aici trebuie amintită vizita în județ a premierilor din România și Polonia”, a declarat Gheorghe Flutur. Programul „Hai în Bucovina”, inițiat de Consiliul Județean Suceava va continua în lunile septembrie și octombrie cu proiectul „Produs în Bucovina”, care presupune organizarea de târguri de toamnă pentru promovarea județului.

Record de turişti în judeţul Suceava în luna august, 9.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava