Concert pascal
MOPAN Suceava

Al doilea sucevean înscris în „Cartea de onoare a valorilor bucovinene” de la Instituţia Prefectului este rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa. Ceremonia de acordare a diplomei de excelenţă a avut loc joi în şedinţa Colegiului Prefectural. La eveniment au participat prefectul Constantin Harasim, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu, şi şefilor de instituţii sucevene. Decizia cu privire la realizarea unei „Cărţi de onoare a valorilor bucovinene” i-a aparţinut prefectului Constantin Harasim, iar rectorul universităţii sucevene Valentin Popa a vor înscris în această carte atât pentru activitatea de profesor universitar cât şi pentru modul în care conduce unitatea de învăţământ superior din Suceava.

„Am dorit să omagiem astăzi o personalitate deosebită, recunoscută în învățământul universitar sucevean, profesorul Valentin Popa, cadru didactic de valoare deosebită pentru Universitatea Ștefan cel Mare, care şi-a desfăşurat activitatea timp de peste 25 ani într-o şcoală adevărată de ingineri, specialişti deosebiţi şi totodată caractere puternice. Activitatea ştiinţifică împletită cu cea didactică ca profesor vă recomandă ca un specialist de renume în domeniul universitar. V-aţi remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul tehnic, de-a lungul anilor, care v-a adus un prestigiu ştiinţific şi managerial recunoscut de comunitatea academică din ţară şi străinătate. Experienţa şi cunoştinţele dumneavoastră contribuie la o bună vizibilitate a universităţii sucevene în parteneriate viabile şi eficiente”, a declarat Constantin Harasim. El a amintit şi de faptul că recent, la universitatea suceveană a avut loc un eveniment în premieră pentru România, şi anume întâlnirea şefilor de stat din Republic Moldova şi România. Harasim a precizat că în cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a primit titlul de Doctor Honoris Causa, la ceremonia de decernare a distincţiei participând președintele României, Klaus Iohhanis, ceea ce a constituit un alt eveniment unic, prima întâlnire oficială a doi şefi de stat într-o universitate românească.

După primirea diplomei de excelenţă, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Valentin Popa a mulţumit pentru această onoare, el subliniind că primeşte această distincţie în numele întregii comunităţi academice sucevene. Valentin Popa a ţinut să precizeze că pe lângă vizita celor doi şefi de stat, Universitatea Ştefan cel Mare a găzduit anul acesta un alt eveniment important, şi anume şedinţa comună a trei Curţi Constituţionale, din România, Republic Moldova şi Lituania, la Suceava fiind prezenţi preşedinţii celor trei instituţii. El a precizat că şi acest eveniment este unic în istoria învăţământului superior din România.

Rectorul Universităţii Suceava Valentin Popa a fost înscris în „Cartea de onoare a valorilor bucovinene”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava