MOPAN Suceava

”Tu ce faci când ți-e frică? … râd, plâng, mă rog, nimic, tac …”

Refracție este un spectacol performativ de teatru document urmat de discuții libere și dezbatere, aflat în turneu în șase orașe din țară. Turneul a început pe 24 septembrie la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov, urmează reprezentația de la Cluj Napoca din 9 octombrie la Urania Palace.

Continuăm seria spectacolelor din acest turneu cu o reprezentație la Suceava, joi, 11 octombrie, la Teatrul Matei Vișniec” (str. Dragoș Vodă nr.1), de la ora 19.00. Fiecare reprezentație este urmată de discuții cu publicul, moderate de un specialist din comunitatea locală implicat direct în problematica autismului.

Performeri : Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Andrei Ostrowski

Reprezentaţia durează 50 de minute, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Spectacolul Refracție se adresează în primul rând familiilor persoanelor cu tulburare de spectru autist, elevilor, studenților în formare, cadrelor didactice, specialiștilor implicați direct sau indirect în problematica autismului, autorităţilor publice locale, ONG-urilor, dar și publicului larg interesat de astfel de evenimente.

Materialele care stau la baza spectacolului au fost adunate și prelucrate de către echipa proiectului și aparțin următoarelor persoane diagnosticate cu autism: Cleo (7 ani), Robert (18 ani), Dudu (11 ani), Cezar (15 ani), Manu (6 ani), Jim Sinclair (56 ani). La vârsta de 11 ani, Eduard Dragu Sălăgean (Dudu) a compus o piesă muzicală special pentru acest spectacol.

Ideea realizării acestui spectacol colectiv, produs de Asociația UMA ED ROMÂNIA în 2015, a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist”, semnat de Ana Dragu.  Echipa de documentare și creație a fost formată din: Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Velica Panduru, Mihai Păcurar, Ruxandra Bunea (psiholog). Compoziție muzicală: George D. Stănciulescu.

Echipa proiectului itinerant din acest an este compusă din: Nicoleta Lefter, Silvia Călin, Velica Panduru, Andrei Ostrowski, Ioana Bodale, Florin Caracala, Alice Stoicescu, Hildegard Ignătescu, Biatrice Cosmolici, Marian Cîtu, Nina Dobre.

Urmează reprezentațiile din Bistrița Năsăud (12 octombrie, Centrul Cultural Dacia), Câmpulung Muscel (14 octombrie, Școala Gimnazială ”Sf. Iacob”) și la Râmnicu Vâlcea (22 octombrie, Teatrul „Anton Pann”).

Parteneri: Teatrul „Matei Vișniec”

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați pagina noastră de Facebook

https://www.facebook.com/refractie102015/

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator: Asociația UMA ED ROMÂNIA

UMA ED ROMÂNIA este o asociaţie de educaţie culturală prin mijloace audiovizuale şi comunicare prin artă, care promovează cultura activă prin proiectele pe care le propune la nivel național și internațional. Provocarea permanentă a asociației este diversificarea temelor şi lărgirea activităţilor, de la an la an, pentru noi grupuri ţintă de beneficiari. Principalele noastre obiective sunt realizarea de workshop-uri educaționale și de dezvoltare personală prin diverse arte, rezidențe artistice, producții de film, susținerea artei contemporane prin producția de obiect de artă, organizarea de expoziții, producții de spectacole de teatru pe teme sociale, proiecte artistice pe tema biodiversității.

www.umaed.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava