MOPAN Suceava

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi acordate pentru 2017 și 2018 doar în baza unor solicitări depuse de primării care vor trebui să respecte ghidul solicitantului ca la orice proiect cu finanțare europeană. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

El a declarat că solicitările vor fi făcute pentru două tipuri de pachete: pachetul  cu alimente în speță făină-6 kg, mălai-4 kg, orez-4 kg, paste făinoase-2 kg, griș-două pungi, ulei-4 litri, zahăr-2 kg, conserve-3 cutii, pate ficat-5 cutii, compot de fructe-1 cutie și pachetul cu produse de igienă care conține periuțe de dinți-5 bucăți, pastă de dinți-3 bucăți, săpun solid-5 bucăți, șampon copii-2 bucăți, șampon adulți-2 bucăți, detergent de rufe manual-3 bucăți. ”Primăriile trebuie să depună proiecte pe ghidul solicitantului iar pachetele pot fi distribuite de patru ori pe an cele cu produse alimentare și de două ori pe an cele cu produse de igienă”, a spus primarul. El a precizat că numărul beneficiarilor va fi mai mic.

”Grupurile țintă beneficiare sunt mult mai puține. Vor primi în primul rând cei care beneficiază de ajutorul social la legea 416 și persoanele care beneficiază de alocații pentru sprijinul familiei. Noi avem 119 dosare de ajutor social și 232 de dosare de alocații de susținere familială. Sigur numărul persoanelor este mai mare undeva la 1.000 dar multe din aceste persoane beneficiază și de ajutor social și de alocație de susținere.Ca atare din estimările noastre undeva la 800 de persoane ar putea beneficia de aceste produse de la UE. Vor beneficia de sprijin alimentar încă 10% din persoanele estimate de noi deci încă 80 mai exact cele care sunt într-o situație temporară critică de viață. Cu celeritate când apare ghidul ne vom adresa să putem accesa aceste produse de la UE”, a declarat Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava