Concert pascal
MOPAN Suceava

Că să-ți înțelegi propria istorie, trebuie nepărat să o cunoști și pe cea a vecinilor! În acest sens, avem plăcerea să vă prezentăm apariția a două cărți extraordinar de importante, semnate de către clujeanca Dana-Maria Coza, multicultural ambasador, specialist în relații internaționale, cercetător și analist politic la două instituții de mare prestigiu internațional din Cluj-Napoca:  „Institutul Delphy” (https://delphy-institute.org/),

„Multicultural Business Institute” (https://mcb-institute.org/).

Rusia și Vestul. O lecție istorică de geo-strategie de la Nicolae Titulescu pentru viitorul României – Editura Colorama.

Politica de securitate a Federației Ruse. Tactici și strategii pentru combaterea terorismului – Editura Limes.

Aceste două cărți, cu statut de manual pentru decidenți, analiști politici, jurnaliști, formatori de opinie sau oameni simpli, permit cititorului să înțeleagă profund trecutul, prezentul și viitorul relațiilor dintre România și Rusia, respectiv țările din spațiul ex-URSS. O bună cunoaștere a politicii de securitate a Federației Ruse este mai mult decât necesară, având în vedere că România se află în vecinătate sa. Așezarea geopolitică a României între Orientul Mijlociu, Uniunea Europeană, Federația Rusă și Balcani ar putea fi folosită în favoarea dezvoltării țării noastre și pentru a deveni lider continental cu centrul la București.

Relația cu Rusia și spațiul ex-sovietic nu poate fi neglijată, dimpotrivă, trebuie cultivată la nivelul în care să aducă rezultate pozitive, reciproc avantajoase pentru toate părțile. Piața rusă cere la unison produse românești: mobilă, textile, încălțăminte, produse alimentare/ legume/ fructe, vinuri, medicamente, mecanică și utilaje românești, turism etc. Ca și mărime Rusia este de 2 ori cât SUA, de 4 ori cât UE, de 48 de ori cât Germania, de 128 de ori cât Anglia. Indiferent în ce direcție învârtim globul pamântesc ne lovim de Rusia care este singurul stat din lume înconjurat de 12 mări, având hotar cu 16 țări. Rusia și America sunt despărțite doar de 4 km.

Recomandăm aceste cărți fiecărui român, care dorește să înțeleagă corect și transparent, ce se întâmplă dincolo de retorica politicienilor și peste granițele României, să anticipe marile jocuri a evenimentelor politice din viitorul apropiat și cel îndepărtat, care întodeauna influențează situația socială, economică atât la nivel global, statal, cât și individual pe fiecare persoană în parte.

Dana-Maria Coza împreună cu Alexandra Cotae, tot o clujeancă erudită, cu o bogată recunoaştere naţională şi internaţională, reprezentantă de frunte a noi generații de intelectuali a României, cercetător stiințific, specialist în relații internaționale, fondator, președinte și CEO la „Multicultural Business Institute” din Cluj-Napoca, au fondat și demarat cu succes două proiecte vitale pentru România:

Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor (https://elite.mcb-institute.org/),

Valori Românești (http://www.valori.mcb-institute.org/).

În cei șase ani de activitate, Multicultural Business Institute sub conducerea Alexandrei Cotae, și-a dovedit credibilitatea și succesul, construind în jurul său și al programelor realizate o rețea formată din zeci și zeci de personalități și structuri de elită, din toate domeniile cheie ale societății – de la Academia Română, la mediul universitar, mediul diplomatic național și internațional, comunitățile de business române și străine de aici, instituții culturale străine și române, reprezentanți de seamă ai mediului ONG.

A investit idei și resurse reușind să absoarbă și rețină în structurile societății românești zeci de tineri talentați care au rămas (ori se întorc) să producă valoare și soluții necesare societății românești. A realizat până acum peste 250 de proiecte și programe, dintre care o parte au fost publicate în 125 de volume și distribuite către mediile sau structurile societății cărora le erau destinate acele soluții.

Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor este o școală liberă, a luminii cuvântului de învățătură, deschisă și destinată reeducării întru valoare și virtute a societății românești, a puterii modelatoare a faptelor și influenței transformatoare a măiestriei personale. Dezvoltă proiecte în care sunt implicate sute de personalități și instituții/ organizații de high-life, din mediul diplomatic (român și străin), mediul academic (universitar și de cercetare), mediul de afaceri (comunități de afaceri române și de investitori străini în România), mediul cultural, mediul administrativ-guvernamental.

Istoria a dovedit că în vremuri tulburi – precum cele pe care le traversează societatea umană în general și cea românească în special – când oamenii și popoarele se pierd în obscurantism și decadență, când valorile umane superioare sunt eclipsate de plăceri materiale, de senzații grosiere și abuzuri de putere (politică, economică, psihologică etc.) – în astfel de vremuri întunecate, omenirea are nevoie urgentă și vitală de lideri credibili, care prin învățătura lor, prin fapta, caracterul și virtuțile personale să fie deopotrivă faruri călăuzitoare, învățători, terapeuți și antrenori pentru recuperarea de sine a indivizilor și societăților.

Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor invită oamenii de valoare din societatea românească să ia parte la emanciparea societății româ­nești, aflată în competiție cu lumea civilizată și globală, prin programe precum: Valori românești; Multiculturalitate; Expertiză profesională; Puterea exemplului; Mentoring; Inovație și avangardă; Vizionari ai comunității; Familii de succes; Revigorarea morală a societății; https://elite.mcb-institute.org/viziune/

Platforma „Valori Românești” este platforma de promovare a valorii și omului creator, adresată în special tinerilor din România care contribuie prin proiecte și programe la progresul lumii noastre, reprezintă un pachet complex de programe cu statut comunitar (de suport, asistență, consiliere și într-ajutorare socio-profesională în carieră, destinate în special tinerilor din mediul educațional sau proaspeților absolvenți), care integrează și utilizează diverse tipuri, metode și strategii profesionale (științifice și aplicative) din gama următoare:

http://www.valori.mcb-institute.org/despre-platforma/

Jumătate dintre membrii echipelor conduse de Alexandra Cotae și Dana-Maria Coza sunt tineri sub 30 de ani, care sunt ancorați foarte bine în realitate, putând înțelege și comunica ușor mesajeele adaptate nevoilor comunității, dar care prin educație și cultură au ajuns la un nivel de înțelepciune, maturitate și profunzime, specific dimensiunilor superioare ale creatorilor de valori.

Au publicat peste 150 de volume (cărți de știință, cursuri universitare, ghiduri și manuale practice, opere literare în proză și versuri etc.), conținând aspecte profesionale, științifice, culturale sau aplicativ-utilitare, în mai bine de 25 de domenii diferite.

Apreciem munca, efortul, talentul, elanul și pregătirea multidisciplinară a Alexandrei Cotae și Danei-Maria Coza, care împreună demonstrează și ne învață pe toți, că transmiterea cunoștințelor este o adevărată datorie pentru cei care le posedă. Le mulțumim pentru aport și le dorim sănătate și succes în activitate!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava