Concert pascal
MOPAN Suceava

Reuniunea informală a Comitetului de Politică Comercială – Titulari (CPC – Titulari) desfășurată la București, în perioada 4-5 martie a.c., a abordat subiecte de interes din sfera politicii comerciale comune, precum relațiile comerciale și de investiții UE-China, procesul de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și relațiile comerciale UE-SUA.

În cadrul sesiunilor plenare, reprezentanții statelor membre au discutat despre relațiile comerciale și de investiții UE – China, în contextul evoluțiilor recente înregistrate în domeniul comerțului internațional și pregătirilor Summit-ului UE – China, din luna aprilie 2019. Discuțiile au reliefat necesitatea unei implicări active din partea Chinei în procesul de modernizare a OMC și consolidării sistemului de comerț multilateral, respectiv menținerii nivelului de ambiție corespunzător în cadrul negocierilor comerciale bilaterale UE – China (Acordul cuprinzător privind investițiile și Acordul bilateral privind indicațiile geografice).

O altă temă de discuție a vizat strategia UE privind procesul de modernizare a OMC, în contextul ultimelor evoluții înregistrate la Geneva, cu ocazia reuniunii Consiliului General al OMC din 28 februarie 2019.

Ultimul subiect abordat în cadrul reuniunii a urmărit evoluțiile recente ale relațiilor comerciale dintre UE și SUA, în lumina discuțiilor purtate de miniștrii  comerțului, cu ocazia reuniunii informale CAE – Comerț, desfășurată la București, în perioada 21-22 februarie a.c.

Reuniunea a fost prezidată de către Diana Codău, director al Direcției Politici Comerciale și Afaceri Europene, în calitate de președinte al CPC – Titulari pe perioada Președinției României a Consiliului UE. Delegația Comisiei Europene a fost condusă de către Jean-Luc Demarty, directorul general al DG Comerț.

În marja sesiunilor de lucru a fost inclus un program cultural de vizitare a secțiunii de artă modernă românească a Muzeului Național de Artă al României și a Palatului Mogoșoaia, obiective reprezentative pentru reperele artistice din perioada modernă a României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava