Concert pascal
MOPAN Suceava

În primul meci de pregătire al anului 2015, echipa de handbal masculin CSU Suceava a primit ieri în sala LPS vizita vicecampioanei României, Știința Bacău. Partida a avut trei reprize, ultima fiind una adiacentă în care au evoluat jucătorii mai puțini folosiți la cele două componente ale Ligii Naționale.

La capătul primelor 60 de minute de ”foc continuu”, scorul a fost egal, 30-30. Partida a avut un caracter amical, dar vechea rivalitate dintre cele două grupări și-a făcut simțită prezența pe alocuri. Antrenorii Matteo Garralda și Ștefan Bârză, de la băcăuani și Petru Ghervan și Răzvan Bernicu, au realizat acest meci de pregătire în dorința de a verifica diferite formule de joc și de a pune la punct relațiile între coechipeiri înainte de debutul oficial de sezon competițional.
Primele atacuri au fost edificatoare pentru acest moment de pregătire al grupărilor de Ligă Națională, s-a ratat mult și golurile au venit greu. Echipele nu au avut răbdare în atac și au încercat rezolvări personale și ”fanteziste”. Oricum, jocul a fost deosebit de echilibrat pe parcursul primelor 60 de minute de joc.

Oaspeții, cu o echipă eterogenă alcătuită din handbaliști valoroși și cu talie, de mai multe nații, au dominat pe alocuri, însă ambiția elevilor antrenorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu nu a lăsat să se vadă diferența de ”motivație”. Sârbii ”suceveni” și-au făcut datoria, la fel ca și ceilalți jucători care au intrat pe teren pentru CSU. S-au remarcat în mod deosebit Gabriel Burlacu, cu încredere suplimentară după reușita cu echipa națională de tineret a României, calificată la Mondialele din Brazilia, dar și noul venit la CSU Suceava, portarul Marocico.

Repriza secundă a disputei dintre CSU Suceava și Știința Bacău a fost la fel de chilibrată ca prima, tehnicienii celor două grupări schimbând ”garniturile” pentru a putea observa relațiile de joc. La finele ceor 60 de minute de joc scorul a fost egal, 30-30, dar s-a mai disputat o repriză în care au fost folosiți toți jucătorii din loturile celor două echipe.
”A fost un meci amical în care scorul nu ne-a interesat. Pentru noi a fost important să vedem pe ce ne putem baza și ce realții de joc putem dezvolta. Din echipa noastră au lipsit Petre și Târzioru, în recuperare medicală și Popovici care a avut o problemă familială.

Nu a fost rău deloc, mai ales dacă ne gândim la faptul că noi mai avem câteva zile de pauză față de Știința Bacău îinainte de sezonul oficilal. Mai este de muncit, timpul e scurt și trebuie să fim pregătiți pentru partidele oficiale” a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Petru Ghervan.

Marele câștig al echipei sucevene pentru partea a doua a campionatului Ligii Naționale de handbal masculin se numește Emilian Marocicio, portarul care venit să suplinească lipsa fostului goal-keeper, Vasile Tcaciuc.
Pentru CSU Suceava în meciul cu Ștința Bacău au evoluat: Spiridon, Marocico, Manea – I.Tcaciuc, Eros, Olariu, Aldica, Beleaev, Trifkovic, Davidovic, Gavrilovic, S.Mihai, Alexa, Burlacu, Bursuc, Costea.

În ceea ce privește alcătuirea vicecampioanei României s-a putut, din ”plin”, remarca prezența unui handbalist de forță, ultima oară la HC Vaslui, Nelu Stan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava