MOPAN Suceava

În cea mai friguroasă zi a acestei săptămâni, sâmbătă 25 februarie, Foresta Suceava a disputat pe stadionul ”Areni” primul ei meci oficial din 2017. În pofida eforturilor făcute de organizatori, terenul a fost moale, dar s-a prezentat în condiții decente față de cel de Ligă I de la Târgu Mureș. Oricum, spectatorii au avut ce vedea, un spectacol sportiv frumos și au avut și câteva surprise, tabela electronic nouă și o tomobolă care a răsplătit trei suporteri plătitori cu trei tricouri originale ale Forestei.
Elevii antrenorului Cristi Popovici au atacat chiar din primele minute, însă s-a putut observa din start că terenul moale i-a dezavantajat în faza de construcție. Sucevenii au avut primele ocazii de gol prin Bogdan Rusu și Lung, devierile lor ocolind poarta adversă. Oaspeții au replicat pe contratac arătând o bună poftă de joc.
Ghinionistul primelor 45 de minute a fost noul vârf de atac al Forestei Suceava, Vraciu, el ratând trei bune oportunități de a înscrie. Timișorenii au avut și ei trei ocazii mari, la două dintre ele portarul Niga descurcîndu-se bine, la a treia bafta ținând cu ”forestierii”.
Dacă prima repriză a partidei dintre Foresta Suceava și ASU Poli Timișoara a fost una seacă, fără goluri, partea secundă a fost una dintre cele mai frumoase văzute pe ”Areni” în acest sezon competițional. După pauză, în doar patru minute de la reluarea meciului, bănățenii au trimis de trei ori balonul în barele porții apărate de suceveanul Niga. Primul a fost micul fundaș dreapta Motreanu, șutul bombă al acestuia izbind stîlpul din stânga a porții sucevene, pentru ca apoi să-l lovească în spate, norocos, pe goal-keeper-ul sucevean. Următoarele două șuturi în bară au purtat semnătura atacantului Blănaru, viteza acestuia fiind superioară fundașilor suceveni, mingea încăpăținându-se să intre în poarta gazdelor.
Nu s-a mai putut face nimic însă în minutul 54 când voleul de la 23 de metri al lui Birău a zguduit plasa porții sucevene.
La 1-0 în favoarea oaspeților, antrenorul echipei Foresta Suceava face două schimbări inspirate, înlocuindu-i pe Dănilă și Asanache, cu Stănescu și A.Mutu.
La prima atingere de balon, la o minge respinsă de apărarea timișoreană, Stănescu prinde un șut de senzație care-l lasă fără replică pe portarul Gakos. Bănățenii nu au acuzat șocul și pe contraatac, Bădăuță l-a evidențiat din nou pe portarul Niga. Șutul defectuos din poziție bună al lui Cerlincă a anunțat golul doi al gazdelor. În urma unui corner al oaspeților, balonul este respins și ajunge la atacantul Bogdan Rusu care sprintează irezistibil pe lângă doi adversary, se oprește apoi inspirit, din lipsă de suflu, și îi pasează ideal lui Dumitriu care nu ratează. 2-1 pentru Foresta Suceava și cei 1.200 de spectator prezenți în tribune sunt entuziasmați.
Din păcate, după gol, jucătorii suceveni au acuzat efortul făcut și și-au pierdut puțin luciditatea. De acest lucru a profitat echipa timișoreană care a egalat în urma unei faze de contraatac școală, Bădăuță păstrându-și admirabil cumpătul în careul sucevean.
A fost la final de partidă 2-2 în duelul Foresta Suceava – ASU Poli Timișoara, un rezultat rezonabil mai ales pentru gazed, oaspeții putând da lovitura chiar în minutul 90 când șutul lui Bădăuță s-a dus peste transversală.
Una peste alta, meciul a fost unul dinamic și spectaculos, cu o mare risipă de efort și cu faze de poartă și goluri splendide. S-a meritat să vii în tribunele stadionului ”Areni” acolo unde au venit și două galerii, una suceveană, micuță și mai ”popular” și una timișoreană, vocală și experimentată care a meritat aplauze.
În etapa viitoare, Foresta Suceava ba juca sâmbătă 4 martie la CS Balotești. Spectatorii suceveni se vor putea reîntâlni cu favoriții lor abia pe 1 aprilie, pentru că sucevenii vor sta o rundă și apoi vor merge la Târgoviște, pentru ca apoi să stea din nou din cauza numeroaselor retrageri din campionat. De menționat faptul că din eșalonul secund, în urma abandonurilor mai multor grupări, va mai retrograde doar o singură formație.

Foresta Suceava: Niga – D. Bălan (cpt.), D. Lung, Asanache, Drugă – Cerlincă, Dumitriu, Dănilă, Căinari – Bg. Rusu, Vraciu.
Rezerve: Hînţăscu – C. Buziuc, Aerioaiei, Mihălăchioaie, Vl. Stănescu, A. Mutu, Al. Ivan.
Antrenor: Cristian Popovici
ASU Poli Timișoara: Gakos – Motreanu, Bilia, Mera, Cr. Galan (cpt.), Ghinescu – Birău, Măd. Stancu, Nicolescu, Teuţ – Şt. Blănaru.
Rezerve: Gîrlea – Bădăuţă, Telescu, Vucea, Ţugui, Bîte, Gorovei
Antrenor: Sorin Brîndescu
Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti); Asistenţi: Ovidiu Arusoaiei şi Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamţ).

Rezultate înregistrate în etapa a XXII-a:
CS Mioveni – Dunărea Călăraşi 2-2
Academica Clinceni – CS Afumaţi 1-0
Luceafărul Oradea – Sepsi Sf.Gheorghe 1-2
Metalul Reşiţa – Unirea Târlungeni 3-0
CSM Râmnicu Vâlcea – CS Baloteşti 0-3
Foresta Suceava – ASU Poli Timişoara 2-2
FC Brașov – Olimpia Satu Mare 1-2
Juventus Bucureşti şi Chindia Târgovişte au stat în această rundă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava